02/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΚΠΑ - Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Ούτε στην… ορκωμοσία του κατάφερε να μιλήσει

      Pin It

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επεισοδιακή χθες η ορκωμοσία του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρου Φορτσάκη, με αφορμή και πάλι την ενεργοποίηση του νόμου για τη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών. Κατά τη διάρκεια της τελετής στην Πρυτανεία μια ομάδα φοιτητών εισήλθε στον χώρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαγραφής, αλλά και κατά του Μνημονίου.

 

Η τελετή διεκόπη, ο νέος πρύτανης συνομίλησε με τους διαμαρτυρόμενους, επέμεινε στην εφαρμογή του νόμου, ενώ οι φοιτητές τελικά αποχώρησαν, φωνάζοντας το σύνθημα «Λοβέρδο και Φορτσάκη, ακούστε το καλά, οι διαγραφές θα μείνουν και πάλι στα χαρτιά». Πάντως, ο κ. Φορτσάκης, συνομιλώντας και με τους παρευρισκόμενους, επανέλαβε την άποψη περί κατάρρευσης του ιδρύματος, περί ανάγκης φύλαξης «για να υπάρχει και τάξη» -αλλά όχι παρουσία αστυνομικών δυναμέων- και εν γένει αποκατάστασης των λειτουργιών του ιδρύματος, σηματοδοτώντας έτσι τις προτεραιότητες της θητείας του.

 

Ανάλογο περιστατικό, πάλι με στόχο τον κ. Φορτσάκη, σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την τελετή απολογισμού του απερχόμενου πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη. Με συνθήματα και έντονες αντιδράσεις, φοιτητές δεν άφησαν τον νέο πρύτανη να πάρει τον λόγο.

 

Α. Ανδρ.

 

Scroll to top