erdogan

02/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν το βιολί του στο Κυπριακό

Κάλεσμα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει βήματα για τη λύση του Κυπριακού απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας χθες (Δευτέρα) στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στα κατεχόμενα.
      Pin It

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Άκης Φάντης

Παράλληλα επικαλέστηκε συνομιλία του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά την οποία του ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τον τέως πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια για το Κυπριακό.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, με τη σειρά του, κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να λάβει τα μηνύματα της επίσκεψης Ερντογάν και να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με θέληση για λύση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι συνάντησε δύο φορές τον πρόεδρο Αναστασιάδη πριν αναλάβει τον προεδρικό θώκο, ενώ –κατά τον Τούρκο πρόεδρο– του ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την προσέγγιση του τέως προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό και πως το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί.

Στην ομιλία του, εξάλλου, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι κατά τα 11 χρόνια της πρωθυπουργίας του είδε τα «παιχνίδια που παίζονται» στο Κυπριακό, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κάνει βήματα αν δεν «λάβει εντολές από ορισμένα κέντρα».

Αναφέρθηκε εκ νέου στο νερό που θα έρθει από την Τουρκία χαρακτηρίζοντάς το «νερό ειρήνης», ενώ πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας θα κάνουν τη διαφορά στην Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι «ούτε ο Χριστόφιας ούτε ο Αναστασιάδης έχουν θέληση για λύση».

Κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να λάβει τα απαραίτητα μηνύματα από την επίσκεψη Ερντογάν και να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με περισσότερη θέληση, καθώς όπως είπε, οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν ανάγκη τη λύση και δεν είναι ειλικρινείς.

Αναφέρθηκε, τέλος, στην ανάγκη να μπουν χρονοδιαγράμματα στις διαπραγματεύσεις, καθώς και στην έλευση του νέου ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα και εξέφρασε την ελπίδα η ελληνοκυπριακή πλευρά «να αλλάξει στάση».

 

efsyn.gr

Scroll to top