ebola

02/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι νεκροί από Έμπολα στη ΛΔ του Κονγκό

Από 13, αυξήθηκαν σε 31, τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα, ύποπτα ή πιθανά κρούσματα ανέρχονται σε 53 και ακόμη 185 άνθρωποι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
      Pin It

Ο απολογισμός της επιδημίας του ιού Έμπολα που πλήττει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έφτασε τους 31 νεκρούς, όμως η ασθένεια παραμένει περιορισμένη σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Υπάρχουν πλέον 31 νεκροί έναντι των 13 που είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα. Η επιδημία παραμένει περιορισμένη στην περιοχή Μπεντέ», δήλωσε ο Γιουτζίν Καμπάμπι, ο υπεύθυνος Τύπου του ΠΟΥ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πλέον έχουν καταγραφεί «53 επιβεβαιωμένα, ύποπτα ή πιθανά κρούσματα», ενώ ακόμη 185 άνθρωποι βρίσκονται «υπό παρακολούθηση» επειδή ενδέχεται να είχαν επαφή με κάποιον ασθενή.

Η ΛΔ Κονγκό είχε ανακοινώσει στις 25 Αυγούστου ότι επλήγη από μια επιδημία του ιού Έμπολα, την έβδομη στην ιστορία της.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές αλλά και τον ΠΟΥ, η επιδημία αυτή είναι διαφορετική με αυτή που πλήττει τη δυτική Αφρική και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 1.500 ανθρώπων από τις αρχές της χρονιάς.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top