reppas-pasok

02/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή κυβέρνησης ζητά ο Δ. Ρέππας

Προϋπόθεση για την αλλαγή πολιτικής και τον αναπροσανατολισμό της χώρας είναι η αλλαγή της κυβέρνησης σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρέππα. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ ή θα είναι πρωταγωνιστικός ή θα είναι ο τελευταίος και καταληκτικός της σαραντάχρονης πορείας του, σημειώνει σε άρθρο του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
      Pin It

«Τα 40 χρόνια της μεταπολιτευτικής περιόδου συμπληρώνονται εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης. Κι όμως, σ’ αυτήν την περίοδο η Ελλάδα γνώρισε την καλύτερη δημοκρατία κι έφθασε στην υψηλότερη διεθνή θέση ενώ οι Έλληνες κέρδισαν ένα αξιοζήλευτο βιοτικό επίπεδο, από καταβολής ελληνικού κράτους» σημειώνει σε άρθρο του ο Δημήτρης Ρέππας με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. «Αποτελεί ιστορική ειρωνεία ότι το ΠΑΣΟΚ, στις κυβερνήσεις του οποίου πιστώνεται το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των επιτευγμάτων της μεταπολίτευσης, βρίσκεται σε ίσως και οριστική απαξίωση. Την ίδια ώρα η ΝΔ χωρίς ανάλογο θετικό έργο των κυβερνήσεών της, αντιθέτως μάλιστα, ενώ ευθύνεται για την οικονομική κατακρήμνιση της χώρας κατά την περίοδο 2004-2009, κυβερνά. Ασκεί μάλιστα πολιτική αδιαφανή, αυταρχική και έντονα αντικοινωνική σε σύγκριση με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την οποία κατήγγειλε και υποσχέθηκε να αλλάξει κερδίζοντας έτσι τις εκλογές», σημειώνει ο πρώην υπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρέππας σημειώνει με νόημα πως «η αλλαγή κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για την αλλαγή πολιτικής και τον αναπροσανατολισμό της χώρας. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ ή θα είναι πρωταγωνιστικός ή θα είναι ο τελευταίος και καταληκτικός ρόλος της σαραντάχρονης πορείας του».

Προσθέτει ακόμα πως «απαιτείται ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ ως πράξη ευθύνης απέναντι σ’ αυτούς που έφυγαν και κυρίως στα όσα έρχονται».

 

efsyn.gr  

Scroll to top