enfia

03/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Το αφήγημα των ελαφρύνσεων και εκπτώσεων από τον ΕΝΦΙΑ / Τη ρεβάνς του προετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος / Μέσα σε ένα 24ωρο αστυνομικοί διαλύουν βίαια προσευχή μουσουλμάνων / Με κατεβασμένα τα χέρια η κυβέρνηση στις «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές.
      Pin It
  • Το αφήγημα των ελαφρύνσεων και εκπτώσεων από τον ΕΝΦΙΑ εξυπηρετεί ουσιαστικά μόνο τους επικοινωνιακούς στόχους της κυβέρνησης, η οποία ψάχνει τρόπους να τις «κουτσουρέψει» μέσω τεκμηρίων και αυστηρών κριτηρίων για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

 

  • Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με αποκεφαλισμό τον 31χρονο Αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ, τον οποίο κρατούσε όμηρο από τον Αύγουστο του 2013. Προειδοποιεί πως την ίδια τύχη θα έχει και ένας Βρετανός συνάδελφός του. Η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για «εθνοκάθαρση ιστορικών διαστάσεων».Sotloff-Tzixatzistes-Islamiko-Kratos

 

  •  Με κατεβασμένα τα χέρια προσέρχεται η κυβέρνηση στις «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές. Η τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση επιχειρεί να διαφύγει διά της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Νόμος του κράτους το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που πέρασε με τις ψήφους τής άλλοτε «τρικομματικής». Άρθρο της καθηγήτριας Εγκληματολογίας Σοφίας Βιδάλη για το ποιος φοβάται το αντιρατσιστικό.

 

  • Μέσα σε ένα 24ωρο αστυνομικοί διαλύουν βίαια προσευχή μουσουλμάνων στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, αφήνοντας πολλούς τραυματίες, και προσάγουν αναίτια τρεις γυναίκες στον Κεραμεικό, αν και είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα. Μαρτυρίες των θυμάτων στην «Εφ.Συν.».

 

papandreou

  • Τη ρεβάνς του προετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε στην εκδήλωση του Ζαππείου. Τι θα πει απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πόλεμος χαρακωμάτων από «παπανδρεϊκούς» και «βενιζελικούς».

 

  •  Σοκαριστικά τα ποσοστά της ανεργίας στους νομούς Μακεδονίας και Θράκης: από το… χαμηλό 30% της Έδεσσας έως το 50% του Κιλκίς και το 60% των Σαπών. Προσκλητήριο για αγώνα από τα συνδικάτα στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

 

  • Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: οι αίθουσες έμειναν μισοάδειες, οι δημοσιογράφοι προσπέρασαν το Λίντο για το Τορόντο, το πρόγραμμα ήταν αδύναμο. Η επανεμφάνιση, όμως, του Ρόι Άντερσον με την ταινία «Ένα περιστέρι κάθισε στο κλαδί κι αναλογιζόταν την ύπαρξη» ήταν καλλιτεχνικό γεγονός.

 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

  • Τι είπαν Αλέξης Τσίπρας και Θεόδωρος Φέσσας στην Κουμουνδούρου. Πού διαφώνησαν οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΕΒ.

 

  • Πώς αντιμετωπίζουν οι παίκτες της Εθνικής Μπάσκετ τα δύο επόμενα παιχνίδια με την Κροατία και την Αργεντινή.

 

  • Οι λίστες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια και οι προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής.

getFile (1)

 

  • Στις 30 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν το σόλο άλμπουμ του Prince, αλλά και αυτό που ετοίμασε με το γυναικείο συγκρότημά του «3rdEyeGirl». Και τα δύο αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά το μέγεθος του ταλέντου του.

 

  • Παραμονή της κρίσιμης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ομπάμα φτάνει στη Εσθονία, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη. Η Ρωσία προαναγγέλλει προσαρμογή του αμυντικού της δόγματος απαντώντας στην ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περιφέρειά της.

 

 

efsyn.gr

 

Scroll to top