Pin It

Δυναμική συμβολή των πτήσεων εσωτερικού και μεγάλη αύξηση στην πληρότητα των δρομολογίων καταδεικνύουν τα στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος» για τον Αύγουστο, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Εχει ενδιαφέρον ότι από τις αρχές του χρόνου οι ξένοι επιβάτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν αύξηση 31%. Η επιβατική κίνηση τον περασμένο μήνα στο πρώτο αεροδρόμιο της χώρας διαμορφώθηκε στα 1,8 εκατ. έναντι 1,47 εκατ. τον Αύγουστο του 2013. Το νέο στοιχείο όμως είναι ότι πρώτη φορά η αύξηση στην κίνηση του εσωτερικού έφθασε στο 23,9% και «πήρε κεφάλι» από αυτήν του εξωτερικού, που ήταν 22,1%.

 

Εχει επίσης ενδιαφέρον ότι οι επιβάτες του Ιουλίου στα δρομολόγια εσωτερικού ήταν περισσότεροι σε σχέση με αυτούς του Αυγούστου, που θεωρείται ο κατ' εξοχήν μήνας των διακοπών.

 

Να σημειωθεί ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχες επιδόσεις στα εκτελεσθέντα δρομολόγια, που ανέβασαν τον αριθμό τους μόνον κατά 13% δείχνοντας ότι πολλαπλασιάστηκε η πληρότητα των πτήσεων. Φαίνεται μάλιστα ότι οι πτήσεις εσωτερικού έχουν ξεπεράσει τις παρενέργειες από την αποχώρηση των Κυπριακών Αερογραμμών και τις συγχωνεύσεις δρομολογίων που έφερε η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean. Η άνοδος είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο, αλλά πρώτη φορά στην τελευταία πενταετία καταγράφηκε αύξηση πτήσεων εσωτερικού τον Ιούλιο και κυρίως τον Αύγουστο.

 

Από την αρχή του χρόνου, η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» παρουσίασε αύξηση 18,9% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, ενώ οι πτήσεις είχαν μικρότερη άνοδο (7,4%), λόγω της μείωσης δρομολογίων εσωτερικού το πρώτο τρίμηνο του 2014.

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top