03/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επίγονοι παράγωνοι και άγονοι

      Pin It

Συνελήφθη αλμπάνης ψευτογιατρός που είχε μετατρέψει υπαίθρια αποθήκη του σπιτιού του σε παράνομο εξεταστήριο. Στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα μαντζούνια και ιδιοσκευάσματα αλλά και εκατόν σαράντα ευρώ που φέρεται να απέσπασε από απερίσκεπτους πελάτες. Πληροφορίες ότι πρόκειται για τον τρελοεπιστήμονα στις υπηρεσίες του οποίου καταφεύγουν εσχάτως στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμένουν ανεπιβεβαίωτες. Η δημοσίευση, πάντως, στο επίσημο προφίλ της Χαριλάου Τρικούπη στο facebook, για την ηχηρή επάνοδο του άγονου επιγόνου Γιωργάκη, έκανε τους ελάχιστους πλην ατυχείς εναπομείναντες στο Κίνημα να μην αισθάνονται και τόσο καλά. Νευρολόγοι και ψυχολόγοι είδαν χθες στους προθαλάμους των ιατρείων τους κατηφείς πασόκους, με διπλωμένες πλαστικές σημαιούλες φέρουσες δύοντα πράσινο ήλιο και τσαλακωμένες γιγαντοαφίσες του μεγάλου αρχηγού, να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους. Αιτία των αναπάντεχων επισκέψεων ήταν η φιέστα που διοργάνωσε στο Ζάππειο ο ανεκδιήγητος γιος λαοπλάνου πατέρα και το επίμαχο σχόλιο που ανέφερε αυτολεξεί:

 

Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες – τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε(!), μετά από δύο χρόνια πρωθυπουργός, να φέρει τη Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά! Ενας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ. Μπορεί να πετάχτηκε αμέσως έξω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το διχαστικό μήνυμα, πρόλαβε ωστόσο να κάνει τη δουλειά του. Δεν του πάει το Ζάππειο του Μπένι. Παρά ταύτα επιμένει, δοθείσης της πρώτης ευκαιρίας, να κάνει βίζιτες στον τόπο του εγκλήματος, αξιώνοντας μάλιστα να εκφωνεί δεκάρικους της συμφοράς. Προχθές του την έστησαν άσχημα. Ευτραφής, δυσκίνητος και προπαντός ανύποπτος έπεσε σαν στραβάδι στην παγίδα. Οι κλακαδόροι του ΓΑΠ έδειξαν εξαρχής τις διαθέσεις τους. «Καλώς τον υπουργό του Σαμαρά», τον υποδέχτηκαν στην εξώπορτα. «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά», συνέχιζαν εν χορώ. Οταν ο Βαγγέλας ανέβηκε στο βήμα, σε κάθε του λέξη γινόταν ανάστα ο Κύριος. Και μόλις τόλμησε να αφήσει υπαινιγμούς για τη συγκυβέρνηση έφαγε το κράξιμο της αρκούδας.

 

Κατάγεται από τζάκι ο Γιωργάκης αλλά από τρόπους δεν κατέχει. Κουμπούρας σε όλα του. Καλείς, κύριε, ξένον άνθρωπο στη γιορτή σου, τον προπηλακίζουν οι μισοί προσκεκλημένοι και εσύ δεν τους λες μια κουβέντα, έστω για τα μάτια του κόσμου. Αντε να πάει μπροστά το κατακαημένο κίνημα, που 'χει και γενέθλια σήμερα. Σαραντάρισε και μυαλό δεν βάζει. Ατιμη μέρα η 3η Σεπτεμβρίου. Λες κι η ιστορία πασχίζει να απαλλαγεί απ' τις εκκρεμότητές της, γράφοντας σελίδες δόξας αλλά και γεννώντας εξαμβλώματα. Το 1843 ο Οθωνας αναγκάζεται να υπογράψει Σύνταγμα, το 1895 ξεσπά επανάσταση στην Κρήτη, το 1922 τα τελευταία ελληνικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τη Μικρασία, το ’38 ο Τρότσκι ιδρύει την Τέταρτη Διεθνή και το ’58 εφαρμόζεται ο Νόμος 4000 περί τεντιμποϊσμού. Τρεις του Σεπτέμβρη ήρθε στον κόσμο κι ο Φώτης Κουβέλης, πολιτικός ανήρ που παρέα με Σαμαρά και Βενιζέλο θα διώξει οριστικά τη Δεξιά. Τα μετέωρα γιουχάρουν με καταιγίδες.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top