03/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Να κλείσει η τρύπα του κουβά

Δεν είναι αγωνιστικοί, αλλά καθαρά οικονομικοί οι στόχοι του ΠΑΟΚ για την επόμενη πενταετία, έτσι όπως τους εξήγγειλε χθες ο νέος πρόεδρος Ιάκωβος Αγγελίδης.
      Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Ο στόχος της εποχής Αγγελίδη είναι από χθες ορατός. Οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κύπριος νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης τού ζήτησε «να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο ποδοσφαιρικό οργανισμό σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Μου είπε ότι πρέπει να αξιολογήσω τους υπαλλήλους και να πάρω αποφάσεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει. Κι αυτό ισχύει για όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ».

 

Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να αποτελεί σοβαρό πλάνο για τον νέο ΠΑΟΚ; Δεν θα έπρεπε να κάποιος να επεξεργαστεί ένα αγωνιστικό κυρίως σχέδιο διετίας ή τριετίας τουλάχιστον;

 

Από την άλλη, βέβαια ο βασικός σκοπός του Σαββίδη φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή να σταματήσει να νιώθει ότι πετάει χρήματα σε τρύπιο κουβά. Οτι ξοδεύει χωρίς να βλέπει φως…

 

Για πρώτη φορά σε πρες κόνφερανς της ΠΑΕ αναφέρθηκε τόσο πολλές φορές ο όρος «financial fair play». Αρα ο περιορισμός των «περιττών» εξόδων είναι η βασική προτεραιότητα. Ομως, αφού ο Σαββίδης νοιάζεται κυρίως για τα λεφτά του, γιατί μπήκε στον κόπο να φέρει έναν τεχνοκράτη πρόεδρο;

 

«Εγώ έχω τον έλεγχο. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, έχει πολλές επιχειρήσεις και δεν είναι δυνατόν να διαχειρίζεται την καθημερινότητα του συλλόγου», η απάντηση διά στόματος Αγγελίδη.

 

Ο Κύπριος δικηγόρος ήρθε και για κάτι ακόμη: να διευρύνει τις πηγές εσόδων του κλαμπ. Δεν είναι τυχαίο πως μίλησε για μια μελέτη που είχε κάνει όσο ήταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την αξιοποίηση ισραηλινών κοινοτήτων ανά τον κόσμο. Κάτι παρόμοιο θέλει να προχωρήσει κι εδώ. Να εκμεταλλευτεί το έρεισμα του ΠΑΟΚ στην ομογένεια για να έρθουν έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ ώστε να μη χρειάζεται ο Σαββίδης να βάζει πού και πού το χέρι στην τσέπη.

 

Οσο για την τοποθέτησή του για το πώς φέτος μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ήταν περισσότερο μια προσπάθεια να σταματήσει τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πόσο ανταγωνιστική μπορεί να είναι η φετινή ομάδα. Αλλωστε, νωρίτερα είχε πει ότι ρεαλιστικά για να αποδίδει σταθερά καρπούς το πλάνο πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ με παίκτες από τις ακαδημίες και κάποιους καλούς ξένους δίπλα τους, χρειάζεται μία πενταετία!

 

Στην ουσία ό,τι και να έλεγε χθες ο Ιάκωβος Αγγελίδης, η επιτυχία του ή όχι στον ΠΑΟΚ θα κριθεί από τις πράξεις του. Και εδώ είναι που χωρά να διατυπωθεί ένας προβληματισμός. Ο νέος πρόεδρος ομολόγησε πως «όταν πρωτοπήγα στη Μακάμπι δεν υπήρχε η οργάνωση που έχει ο ΠΑΟΚ σήμερα. Διάφορα τμήματα εκεί δεν λειτουργούσαν όπως εδώ. Εκεί ήταν στο μηδέν. Εδώ δεν είναι έτσι τα πράγματα».

 

Ο ίδιος είναι έτοιμος να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα; Γιατί ο ΠΑΟΚ όντως έχει ανάγκη από ένα επόμενο βήμα ανάπτυξης, πολύ πιο πάνω από αυτό στο οποίο βρίσκεται η Μακάμπι.

 

Αν ο Αγγελίδης διαθέτει τις προδιαγραφές να πάει την ομάδα πιο ψηλά, τότε είναι πολύ πιθανό να εξαντλήσει την τετραετία της συνεργασίας του με τον σύλλογο. Σε διαφορετική περίπτωση θα φθαρεί πολύ γρήγορα.

 

…………………………………………….

 

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

 

Είκοσι πέντε ποδοσφαιριστές στη λίστα Α και τρεις στη Β, κάτω των 21 ετών, δήλωσε ο ΠΑΟΚ για τα ματς του Europa League.

 

Α: Αθανασιάδης, Γιακουμής, Γλύκος, Γκολάσα, Ιτάνζ, Κάτσε, Κατσικάς, Κίτσιου, Κουλούρης, Βίτορ, Μαντούρο, Μακ, Μάρτενς, Δ. Παπαδόπουλος, Περέιρα, Ποζατζίδης, Πόζογλου, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Σαββίδης, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Τζαβέλλας, Τζιόλης.

 

Β: Δεληγιαννίδης, Κωνσταντινίδης, Σοϊλεμέζογλου.

 

Scroll to top