filaki

03/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο ληστής της αγοράς κρεάτων

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως συμμετείχε στη ληστεία γιατί χρωστούσε χρήματα από προμήθεια ναρκωτικών στον νεκρό πλέον συνεργό του, τη στιγμή που ο τελευταίος τον εκβίαζε να τον βοηθήσει στη ληστεία.
      Pin It

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο 31χρονος άνδρας που συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία υπεραγοράς κρεάτων στη διασταύρωση Κηφισού και Αγίου Παύλου στον Κολωνό. Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στη δικαστική λειτουργό για ληστεία κατά συναυτουργία και για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής των ληστών με τους αστυνομικούς, ο 34χρονος συνεργός του στη ληστεία, έπεσε νεκρός από ατυνομικά πυρά.

Ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ υποστήριξε πως συμμετείχε στη ληστεία γιατί χρωστούσε περίπου 2,5 χιλιάδες ευρώ από προμήθεια ναρκωτικών στον νεκρό πλέον συνεργό του και εκείνος τον εκβίαζε να τον βοηθήσει στη ληστεία.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του κατηγορουμένου Μαρία Σπυράκη, ο εντολέας της δεν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία: «Ο εντολέας μου είναι θύμα μόνο της ανοχής του σε αυτό το κράτος αξιών και της παρακρατικής βίας που ανακυκλώνει τη βία και οδηγεί νέους ανθρώπους να είναι θύματα της κατασκευασμένης παραβατικής τους συμπεριφοράς. Έστω και υπό αντίξοες συνθήκες σε ένα πιο ώριμο δικονομικό στάδιο θα αποδειχθεί ότι δεν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία αλλά είναι θύμα ακραίας κρατικής εκτροπής».

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top