mateo-rentsi

04/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρέντσι επενδύει στην παιδεία

Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε την πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση της παιδείας, για την οποία σκοπεύει να διαθέσει για τη στήριξη δημόσιας παιδείας είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ, μειώνοντας τις δαπάνες σε άλλους τομείς του κρατικού προϋπολογισμού.
      Pin It

Μέσω διαδικτύου (www.passodopopasso.italia.it) και με βίντεο μήνυμα του Ματέο Ρέντσι, ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιό του για την εκπαιδευτική πολιτική την επόμενη τριετία, που περιλαμβάνει την πρόσληψη 150.000 εκπαιδευτικών και την ένταξη στο σύστημα της δημόσιας παιδείας άλλων 40.000 μέχρι το 2019.

 

rentsi-italia

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, παρουσιάζει τον φάκελο «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» (Reuters / Max Rossi)

 

 

Στόχος του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης είναι να καταφέρει να καταργήσει τους αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους, καλύπτοντας όλες τις πάγιες ανάγκες των σχολείων της χώρας.

Μάλιστα, φιλοδοξεί να διαθέσει για τη στήριξη δημόσιας παιδείας είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ, μειώνοντας τις δαπάνες σε άλλους τομείς του κρατικού προϋπολογισμού.

Το μεγάλο στοίχημα, βεβαίως, είναι να βρεθούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι. Την Τετάρτη η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαριάνα Μαντία έκανε γνωστό ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται να αυξηθούν ούτε το 2015, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για να μπορέσει, όμως, να φέρει σε πέρας όλες τις παρεμβάσεις που έχει προγραμματίσει στον τομέα της παιδείας, ο Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας θα αναγκαστεί να προχωρήσει, αναμφισβήτητα, και σε περαιτέρω περικοπές.

 

efsyn.gr

Scroll to top