Pin It

Αντιμέτωπος με τις καθημερινές βολές βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ να πάρει θέση για το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα, βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης, την ίδια ώρα που η ηγεσία του κόμματος επιχειρεί να βάλει φρένο στη συγκεκριμένη συζήτηση, συνεχίζοντας όμως να μην ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για το επίμαχο ζήτημα.

 

Σε αυτό το φόντο η βουλευτής Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον εξόχως επικριτικό προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες εβδομάδες Γιάννη Πανούση, εξέφρασε την έντονη δυσφορία της για την εμπλοκή του ονόματος του Φώτη Κουβέλη και της Αγίου Κωνσταντίνου στην προεδρολογία, γνωστοποιώντας ότι η ίδια δεν πρόκειται να τον στηρίξει στην περίπτωση που αποδεχτεί σχετική πρόταση της συγκυβέρνησης.

 

«Δεν θα ψηφίσω τον Φώτη Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αυτός που θα βοηθήσει με τον πλέον καίριο τρόπο τη συνέχιση μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Δεν επιθυμώ ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ να εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία» εξήγησε η κ. Γιαννακάκη.

 

«Τα ζητήματα σοβαρά, και οι στιγμές κρίσιμες. Χρειάζεται όλοι να έχουμε επίγνωση των καταστάσεων. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένες τοποθετήσεις, αλλά τα κόμματα αποφασίζουν συντεταγμένα. Δεν μπορεί ένα κόμμα να ασχοληθεί και να απαντήσει σε δημοσιεύματα» σχολίασε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θυμίζοντας τη φράση του Λεωνίδα Κύρκου «ο καθένας κρέμεται από το ποδαράκι του».

 

«Στον κατάλληλο χρόνο, που δεν μπορεί να είναι νωρίτερα τουλάχιστον από τα τέλη του Ιανουαρίου» παρέπεμψε την υπόθεση της Προεδρίας ο Χρήστος Μαχαίρας. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε ότι το θέμα «σέρνεται», επισημαίνοντας ότι «κάποιοι θέλουν να το σύρουν για να εγκλωβίσουν τη χώρα, τις πολιτικές δυνάμεις και τον δημόσιο διάλογο σε μια εξάμηνη προεκλογική διελκυστίνδα…»

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top