04/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

«Μήδεια» από Λονδίνο

 

Κατεβαίνει απόψε στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας μια παράσταση που αποθεώθηκε από την κριτική και μας αφορά άμεσα. Είναι η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε μια πειραγμένη εκδοχή και μετάφραση του Μπεν Πάουερ σε σκηνοθεσία της Κάρι Κράκνελ και πρωταγωνίστρια την Ελεν ΜακΚρόρι. Είμαστε πολύ τυχεροί που χάρη στη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής με τον τόσο πετυχημένο θεσμό National Theatre Live (απευθείας μεταδόσεις σε αίθουσες πολλών χωρών παραστάσεων από το Λονδίνο) θα δούμε και εμείς απόψε, στις 9 μ.μ. στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», την πολυσυζητημένη παράσταση πληρώνοντας μόνο 14 ευρώ (7 ευρώ το φοιτητικό). Και με αγγλικούς υπότιτλους: εξαιρετική ιδέα, γιατί οι ελληνικοί αποδείχτηκαν τρομερά δύσκολο να πετύχουν.

 

Β.Γεωργ.

 

…………………………………………….

 

Apple: Δεν φταίω

 

Με ανακοίνωσή της η Apple παραδέχτηκε ότι ο χάκερ που ανέβασε στο ίντερνετ γυμνές φωτογραφίες γνωστών ηθοποιών όντως κατάφερε να «σπάσει» τους λογαριασμούς τους στο δικό της iCloud. Αλλά η ασφάλειά του δεν έχει κανένα ψεγάδι! Απλούστατα, πάντα σύμφωνα με την Αpple, o δράστης κατάφερε να μαντέψει μετά από μεγάλη προσπάθεια τα στοιχεία των σταρ (username, password, ακόμα τις απαντήσεις τους σε ορισμένες ερωτήσεις ασφαλείας). Οι ειδικοί λένε ότι οι διασημότητες είναι πιο ευάλωτες σε επιθέσεις από χάκερ, γιατί τα προσωπικά τους στοιχεία μπορεί να τα μαντέψει κανείς διαβάζοντας συνεντεύξεις ή άρθρα γι’ αυτούς. Αναζητούνται έξτρα μέτρα που να οχυρώνουν την πρόσβαση στο iCloud.

 

Β.Γεωργ.

 

…………………………………………….

 

Σήμερα η κηδεία

 

Η κηδεία του Αντώνη Βαρδή δεν έγινε χθες. Θα γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Κοιμητήριο της Παιανίας. Τα παιδιά του Γιάννης και Καλλιστώ (ο πρώτος αποχαιρέτησε τον πατέρα του με συγκινητική ανάρτηση στο facebook) ενημέρωσαν ότι επιθυμία του συνθέτη ήταν, αντί για στεφάνια, να δοθούν χρήματα στην οργάνωση «Ο Αλλος Ανθρωπος» που παρέχει γεύματα σε άστεγους (Εurobank αρ. 0026.0294.88.0200608548). Δήλωση έκανε και ο Γιώργος Νταλάρας, αποκαλώντας τον Βαρδή «φίλο και σύντροφο των πρώτων μας ευτυχισμένων στιγμών στη δουλειά και στη ζωή, που τότε ήταν ένα. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι. Ενα λαϊκό παιδί με σπάνιο ταλέντο, που δεν του χαρίστηκε ποτέ τίποτα. Ανθρωπος γενναιόδωρος και γενναίος, χαριτωμένος, με σπάνιο χιούμορ, με θάρρος, με αξιοπρέπεια, με λεβεντιά…» Β.Γεωργ.

 

Scroll to top