04/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με τρεις «μεταγραφές»

Πέτριτς, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι τα νέα στοιχήματα του αισιόδοξου Αναστασίου.
      Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

«Ηομάδα και τα παιδιά εξελίσσονται διαρκώς. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης…» Αυτή είναι η μόνιμη επωδός του Γιάννη Αναστασίου. Τη λέει δημοσίως στις συνεντεύξεις Τύπου, στα αποδυτήρια προς τους παίκτες του, στα μίτινγκ με τη διοίκηση. Παντού…

 

Από πού πηγάζει, βέβαια, η αισιοδοξία του 40χρονου προπονητή, ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν. Πλην, όμως, δεν παύει να υπάρχει μια σχετική ανοχή-εμπιστοσύνη στις όποιες κρίσεις του για την ομάδα μετά το επιτυχημένο περυσινό εγχείρημα και την εξαιρετική εικόνα του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μισό της σεζόν.

 

Από πλευράς ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού ποντάρει πολλά στη «χημεία» της ομάδας, στη βελτίωση των αδυναμιών της, αλλά και των ήδη υπαρχόντων παικτών. Ο Αναστασίου χαμογελάει με νόημα και δεν συμμερίζεται την περιρρέουσα ανησυχία περί απόδοσης παικτών που έπιασαν limit up και δύσκολα θα επαναλάβουν (πόσο μάλλον θα ξεπεράσουν…) παρόμοια σεζόν με την περσινή. Και εκτιμά ότι όλοι έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

 

Τα «στοιχήματά» του, μάλιστα, δεν αφορούν τόσο τις (πενιχρές) μεταγραφικές προσθήκες, αλλά «παλιούς» παίκτες που πέρυσι δεν απέδωσαν ανάλογα με το ταλέντο τους, καθώς επίσης και τους «μικρούς» της Ακαδημίας που πέρυσι έπεσαν στα βαθιά και φέτος εκτιμά ότι θα μπορούν να «κολυμπήσουν» πιο άνετα, δίχως «μπρατσάκια»: Δώνης, Ρισβάνης, Χουχούμης και λιγότερο Σπυρόπουλος. Πρωτίστως, όμως, ποντάρει πολλά σε τρεις εκ των έσω «μεταγραφές».

 

ΜΛΑΝΤΕΝ ΠΕΤΡΙΤΣ: Ο Κροάτης επιθετικός έκανε «σεφτέ» απέναντι στον Πανιώνιο, χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό και ο Αναστασίου πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα να πάρει για τα καλά μπροστά. Πέρυσι δεν βοήθησε ανάλογα με την αξία, την ποιότητα και τις παραστάσεις του, αλλά φέτος έβγαλε την προετοιμασία δίχως κανένα πρόβλημα και βρήκε περισσότερο… χώρο στην 11άδα μετά τον τραυματισμό του Μπεργκ. Αυτό που ανησυχεί τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι μην τυχόν και εμφανίσει μυϊκά προβλήματα. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπήρχε σκέψη απόκτησης ενός ακόμα επιθετικού μετά το «σοκ» με τον Μπεργκ. Ενα ρίσκο υπάρχει. Αυτό είναι σαφές. Ωστόσο, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να στηρίξουν και να στηριχθούν στον Πέτριτς, ευελπιστώντας ότι μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως εσωτερική «μεταγραφή».

 

ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΑΤΖΑΓΚΟΥΝ: Ο Αναστασίου θεωρεί ότι η περσινή αγωνιστική περίοδος ήταν χρονιά προσαρμογής για τον Ατζαγκούν. Φυσιολογικό συμπέρασμα, από τη στιγμή που ένας 20χρονος πιτσιρικάς από τη Νιγηρία άφηνε πρώτη φορά τη χώρα του για να παίξει στην Ευρώπη. Οντας αδούλευτος τακτικά και με επιρροές «ποδοσφαίρου αλάνας», ο Ατζαγκούν πέρασε μια δύσκολη δοκιμασία και την έβγαλε εις πέρας, με λογικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Η τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού πιστεύει ότι φέτος θα είναι σαφώς βελτιωμένος σε όλους τους τομείς και μετά το «φιάσκο» με τον Αμπέιντ, το «στοίχημα» με τον Νιγηριανό αποκτά διαστάσεις πάση θυσία επιβεβαίωσης. Ειδικά από τη στιγμή που τα πρώτα του ματς δεν ήταν ανάλογα των προσδοκιών.

 

ΕΜΙΡ ΜΠΑΪΡΑΜΙ: Αποτελεί το «κόλλημα» του Γιάννη Αναστασίου και το μεγαλύτερο προσωπικό του «στοίχημα». Είναι χαρακτηριστικό ότι στις καλοκαιρινές συσκέψεις και κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των παικτών της ομάδας, η άποψή του για τον Μπαϊράμι ήταν κάθετη: «Οχι μόνο πιστεύω ότι πρέπει να μείνει, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν πρέπει όμως να βιαστούμε. Να κάνει σωστά την αποθεραπεία του και θα δείτε…». Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός -που ήταν ο μεγάλος άτυχος της περσινής αγωνιστικής περιόδου στον Παναθηναϊκό- υπήρξε εισήγηση του προπονητή, που είναι κάθετος ως προς την ποιότητα, αλλά και την ευχέρειά του να προσφέρει σε πέρα από μία θέσεις μεσοεπιθετικά. Το «κλειδί», ωστόσο, είναι να μην υπάρξουν… επιπλοκές στο πρόβλημα τραυματισμού (στη μέση) που τον ταλαιπώρησε αφάνταστα πέρυσι και θεωρείται γενικώς υψηλού δείκτη δυσκολίας ως προς την πλήρη αποκατάστασή του.

 

Scroll to top