05/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Ψηφιακής μετάβασης συνέχεια

 

Από τα ξημερώματα σήμερα και αν όλα πήγαν καλά, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου βλέπουν πλέον μόνο ψηφιακή τηλεόραση, καθώς πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα περιοχικό switch-off. Ουσιαστικά ενεργοποιήθηκαν συνολικά 21 κέντρα εκπομπής που δίνουν πρόσβαση σε ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από 850.000 κατοίκους των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Θάσου, Εβρου, καθώς επίσης και των νησιών Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Σαμοθράκης και Ψαρών. Παράλληλα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικ.40518/1168/Φ.111Α/04-07-2014, Φ.Ε.Κ. 1879/Β΄/10-07-2014 στις 2.00 τα ξημερώματα διακόπηκε οριστικά η αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών. Οσοι πάντως λάμβαναν ήδη ψηφιακό σήμα από κάποια κέντρα εκομπής που είχαν ενεργοποιηθεί, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, καθότι οι συχνότητες έχουν αλλάξει. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις λεγόμενες εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Ολοι, πάντως, για να έχουν ψηφιακό σήμα πρέπει ή ο δέκτης τους να διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg-4 ή να υπάρχει τέτοιος συνδεδεμένος εξωτερικά με την τηλεόραση.

 

 Και Euro στη ΝΕΡΙΤ

 

Μετά τις μουντιαλικές αναμετρήσεις η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου επιστρέφει στη ΝΕΡΙΤ, καθώς η δημόσια ραδιοτηλεόραση (ξέρω ότι αυτό παίρνει μεγάλη συζήτηση κι ακόμα μεγαλύτερες διαφωνίες, αλλά κάποια άλλη στιγμή) εξασφάλισε και τα δικαιώματα των προκριματικών αγώνων για το Euro του 2016 που θα γίνει στη Γαλλία. Δικαιώματα για τα προκριματικά του Eurpo 2016 διαθέτει βέβαια και ο ΟΤΕ TV ως συνδρομητική πλατφόρμα, ενώ και οι δύο θα μεταδίδουν τις αναμετρήσεις και σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition). Η πρεμιέρα πάντως γίνεται μεθαύριο με την απευθείας μετάδοση (21.45 και από τα τρία κανάλια της ΝΕΡΙΤ) της αναμέτρησης της Εθνικής μας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρουμανίας. Αύριο, πάντως (12.00), θα μεταδοθεί η ειδική εκπομπή «Εuro–Euro όλοι» (Ν Sports και Ν HD), η οποία θα μεταδοθεί και μεθαύριο (19.00), ενώ στις 21.00 θα ξεκινήσει pre game εκπομπή

 

 Ο Αντώνης πάει Alpha

 

Τα στελέχη του Alpha κρατούν κλειστά τα χαρτιά του νέου προγράμματος που ετοιμάζουν. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει ως βασικό συντελεστή τον ταλαντούχο ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο. Ο ίδιος για την ώρα αρκείται να πει ότι «ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα με κέφι και θετική ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών». Τα υπόλοιπα προσεχώς…

Φθινοπωρινές επιστροφές

 

Σε κανονικούς ρυθμούς μπαίνει σιγά σιγά το Star από την ερχόμενη εβδομάδα. Από τη Δευτέρα (8/9) η Μάρα Ζαχαρέα επιστρέφει στην παρουσίαση και ο Νίκος Χατζηνικολάου στον σχολιασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού καθημερινά στις 19.45. Στο δυναμικό του δελτίου η Κάτια Μακρή και ο Τάσος Τέλλογλου. Το δελτίο ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα θα παρουσιάζει ο Παναγιώτης Στάθης, ενώ το απογευματινό (17.30-17.40) τις καθημερινές η Ελένη Τσαγκά. Το δελτίο ειδήσεων στη νοηματική γλώσσα παρουσιάζει ο Κώστας Χριστουδουλάκος. Στο κανάλι όμως την επόμενη Δευτέρα (15/9) επιστρέφει και η Πόπη Τσαπανίδου με το «Live U» καθημερινά από τις 10.00 έως και τις 13.00.

 

Θα ασχολείται βέβαια με τα πρόσωπα και τα γεγονότα, τα καλά και τα δυσάρεστα νέα, τις πληροφορίες και το παρασκήνιο, τις φωτεινές και σκοτεινές πλευρές, που συνθέτουν το πολύχρωμο παζλ της καθημερινότητάς μας.

 

 Η Ευτυχία πάει ξανά στο χωριό

 

Από την ΕΤ3 προσγειώνεται στον Alpha και η «Κυριακή στο χωριό» γίνεται «Επιστροφή στο χωριό». Η Ευτυχία Φράγκου, παρουσιάστρια της εκπομπής, κάθε Κυριακή στις 15.00, θα συνεχίσει τα ταξίδια, για δύο ώρες, στα χωριά όλης της Ελλάδας. Με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Κώστα Αυγέρη («Μπουκιά και Συχώριο», «Food & the City») και την πολύτιμη βοήθεια των υπόλοιπων συντελεστών της εκπομπής, θα μας δίνει να γευθούμε τα πιο γνήσια και ζουμερά κομμάτια του πολιτισμού μας, έτσι όπως αυτά μας παραδόθηκαν αλλά και όπως εμείς τα κάναμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας, με εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, χορταστικά ρεπορτάζ και ανανεωμένη θεματολογία. Οι άνθρωποι της περιοχής, τα θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος, οι φυσικές ομορφιές, τα τοπικά έθιμα, οι χοροί και τα τραγούδια θα είναι η καρδιά της εκπομπής. Η κάμερα θα εστιάζει επίσης και σε θέματα αγροτικής οικονομίας, στα προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), στα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης καθώς και στα παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα.

 

[email protected]

 

Scroll to top