velventos2

05/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Διαχωρίζει τη ληστεία στο Βελβεντό από τη ΣΠΦ ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή των κατηγορουμένων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης από τις επιβαρυντικές διατάξεις περί τρομοκρατίας εισηγήθηκε ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
      Pin It

Ως μια πράξη που εντάσσεται στις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου χαρακτήρισε τη ληστεία της τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ζητώντας να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι από την επιβαρυντική διάταξη της τρομοκρατίας.

Τη ληστεία και τους έξι δράστες, η Ελληνική Αστυνομία τους συνέδεσε από την πρώτη στιγμή με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνο τον εισαγγελέα, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ότι οι Α. Μπουρζούκος, Α. Ντάλιος, Δ. Πολίτης, Φ. Χαρίσης, Γ. Μιχαηλίδης και Ν. Ρωμανός πρέπει να τύχουν και ελαφρυντικών που δεν περιορίζονται σε αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στην κρίση του προσμέτρησε και το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι συμπεριφέρθηκαν καλά στους πελάτες της τράπεζας και στον πολίτη που κράτησαν για λίγη ώρα ως όμηρο, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των νεαρών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου (187Α), ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι ως μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, έχουν ρητώς αρνηθεί ότι οι έξι εμπλεκόμενοι στην ληστεία στο Βελβεντό ανήκουν στην οργάνωση.

 

efsyn.gr

Scroll to top