samaras-venizelos

05/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ανέκδοτο η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας: «Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική».
      Pin It

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις στελεχών του όσον αφορά τη «διάλυση του ΝΑΤΟ» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Νιούπορτ της Ουαλίας μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε δηκτικά: «Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας: «Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική γιατί πλήττει όλο το φάσμα των εθνικών συμφερόντων από το Αιγαίο μέχρι το Κυπριακό».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, είχε τονίσει ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί την έξοδο από το ΝΑΤΟ, ενώ υποστήριξε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία από αμυντικός μηχανισμός έχει «καταντήσει» να εξυπηρετεί μόνον επιθετικά συμφέροντα: «Η πρόκληση για την Ευρώπη είναι να αποτελέσει η ίδια, μέσα από την αναζήτηση ενός νέου συστήματος που θα εγγυάται την ασφάλεια, έναν παράγοντα ειρήνης. Αυτό είπε και ο κ. Δρίτσας. Αυτό είπα κι εγώ, χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί. Θέλω να θυμίσω ότι όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο –κι ως γνωστόν είμαστε κι εμείς και η Τουρκία μέλη της ίδιας συμμαχίας, αλλά δεν μπόρεσε η ιδιότητά της ως μέλος της συμμαχίας να αποτρέψει την εισβολή, μια εισβολή που ακόμα την πληρώνει ο μαρτυρικός λαός της Κύπρου».

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top