ASTYPALAIA1

05/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Βγήκε στη… στεριά το φορτηγό πλοίο «INCE INEBOLU»

Ένα ρήγμα 4,5 μέτρων στο πρωραίο τμήμα προκλήθηκε από την προσάραξη του πλοίου ανατολικά της Αστυπάλαιας.
      Pin It

Στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αστυπάλαιας προσάραξε το πρωί της Παρασκευής το φορτηγό πλοίο «INCE INEBOLU» σημαίας Τουρκίας, με 22 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν για βοήθεια πλωτό περιπολικό του Λ.Σ., καθώς και το επιβατηγό-τουριστικό «ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ» με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ο πλοίαρχος του «INCE INEBOLU», δήλωσε την ύπαρξη ρήγματος 4,5 μέτρων στο πρωραίο τμήμα και συγκεκριμένα σε τμήμα fore peak και Ν01 αμπάρι φορτίου, το οποίο είναι εφοδιασμένο με 1.388 μετρικούς τόνους FUEL OIL, 70 μετρικούς τόνους DIESEL OIL και 24.610 λίτρα LUB OIL.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει άφορτο από λιμάνι της Υεμένης με προορισμό τη Ρωσία, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Παράλληλα, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα οι γειτονικές Λιμενικές Αρχές για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «INCE INEBOLU» μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, καθώς και επιθεώρησης στα πλαίσια του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr

Scroll to top