oukrania-slaviansk

06/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ρωσία: Θα αντιδράσουμε αν εφαρμοστούν νέες κυρώσεις της Ε.Ε.

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι τα μέτρα θα ανασταλούν, εάν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της και τηρήσει την εκεχειρία, την οποία ανώτατος Ουκρανός αξιωματούχος κατηγορεί ότι παραβίασαν σήμερα. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού πρακτορείου, η εκεχειρία φαίνεται ότι αντέχει καθώς η νύχτα ήταν ήρεμη στις κυριότερες πόλεις της ανατολ..
      Pin It

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε σήμερα, Σάββατο, ότι θα αντιδράσει εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι τα πρόσθετα μέτρα θα ανασταλούν, εάν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία και τηρήσει την εκεχειρία, που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στις ανατολικές επαρχίες.

Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη άλλων 24 ονομάτων στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στις χώρες-μέλη της ΕΕ και των οποίων «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία. Οι κυρώσεις προβλέπεται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή την Δευτέρα.

 

Ο ουκρανικός στρατός κατηγορεί τους φιλορώσους ότι παραβίασαν την εκεχειρία

Ο ανώτατος Ουκρανός αξιωματούχος, Αντρίι Λισένκο, δήλωσε: «Καταγράψαμε μία σειρά από προκλήσεις από την πλευρά των ανταρτών. Άνοιξαν πυρ εναντίον των αντιτρομοκρατικών μας μονάδων σε 28 περιπτώσεις (την Παρασκευή) και δέκα από αυτές σημειώθηκαν μετά την εκεχειρία».

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή ανέφεραν πως η εκεχειρία φαίνεται ότι αντέχει, καθώς οι κυριότερες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας πέρασαν μία ήρεμη νύχτα.

Στο Ντονέτσκ, την περιφερειακή πρωτεύουσα και προπύργιο των ανταρτών «η νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο ήταν ήρεμη», σύμφωνα με μια ανακοίνωση των δημοτικών αρχών. «Δεν λάβαμε καμία πληροφορία για πυρά ή εκρήξεις στην πόλη», υπογραμμίζεται στο κείμενο αυτό.

Στη Μαριούπολη, το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα όπου είχε μετατοπιστεί τις τελευταίες ημέρες το επίκεντρο των συγκρούσεων, η κατάσταση ήταν επίσης ήρεμη.

Δύο εθελοντές της ταξιαρχίας του Αζόφ που πολεμούσαν στο πλευρό των Ουκρανών στρατιωτών επιβεβαίωσαν ότι δεν ακούστηκε κανένας «ύποπτος» θόρυβος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top