07/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Ξύπνησαν!

 

Χαίνουσα πληγή για την οικονομία το μεγάλο λαθρεμπόριο που γίνεται στα καύσιμα. Η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και χρόνια να το πατάξει, επί της ουσίας όμως δεν έχει κάνει τίποτα… Ακόμη και η βαριά φορολογία που επιβλήθηκε σ' αυτόν τον τομέα με την εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν τού κίνησης αποδείχτηκε το πιο αναποτελεσματικό μέτρο. Τα νοικοκυριά ξεπάγιασαν μέσα στην κρίση μη μπορώντας να αγοράσουν ένα μπιτόνι πετρέλαιο, τη στιγμή που οι βαρόνοι της φοροδιαφυγής συνέχισαν να κάνουν χρυσές δουλειές. Η κυβέρνηση ξαφνικά θυμήθηκε ότι πρέπει να κάνει ελέγχους για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Από δαύτες, όμως, οι δεξαμενές στα σπίτια μας είναι… φουλαρισμένες!

 

M.X.

 

…………………………………………

 

„Πολλά τα λεφτά

 

Εκτός από τη κυκλοφορία ανθρώπινων ψυχών, στις ελληνικές θάλασσες διακινούνται χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, υπάρχουν δύο κατηγορίες σχετικά με τον τρόπο που οι μετανάστες φτάνουν στη χώρα μας: οι διακινούμενοι εν κινδύνω και οι διακινούμενοι πολυτελώς. Οσοι από τους πρόσφυγες επιλέξουν την πρώτη κατηγορία, θα πρέπει να πληρώσουν στους διακινητές 1.000 με 1.500 ευρώ το άτομο. Οσοι αποφασίσουν ότι θέλουν να συμπεριληφθούν στη δεύτερη κατηγορία, θα καταβάλουν διπλάσια, μπορεί και τριπλάσια ποσά. Χαρακτηριστικό των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τη δυστυχία των προσφύγων είναι ακόμα ένα στοιχείο που έκανε γνωστό ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: η θαλαμηγός που εντοπίστηκε πρόσφατα στην Πάτμο και μέσα σ' αυτό συνελήφθησαν τρεις διακινητές άξιζε περίπου 400.000 ευρώ!ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………

 

„Διορισμός

 

Η ανεργία τελικά μειώνεται, αρκεί να είσαι στέλεχος της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενέκρινε χθες τον διορισμό στη θέση του Συνήγορου του Καταναλωτή του πρώην βουλευτή και πρώην γραμματέα της κεντρικής επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη. Τόσο ο πρώην πρόεδρος τη Βουλής Απ. Κακλαμάνης όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για το αν πολιτικά στελέχη μπορούν να διορίζονται και να ασκούν αντικειμενικά τα καθήκοντα ενός επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής. Τελικά η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. ψήφισαν υπέρ.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………

 

„Συνάντηση

 

Τα φασιστικά τάγματα εφόδου εμφανίστηκαν ξανά την Πέμπτη το βράδυ στο Πέραμα, σκίζοντας όλες τις ενημερωτικές αφίσες που είχαν τοποθετηθεί την προηγούμενη μέρα για τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις (ομιλίες, συναυλίες) που θα πραγματοποιηθούν το άλλο Σάββατο στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, σχεδόν έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με τη σκέψη πως το Πέραμα παίζει πρωτεύοντα ρόλο στα σχέδια των φασιστών πραγματοποιείται έκτακτη συνάντηση πολλών συλλογικοτήτων αύριο (Κυριακή) και ώρα 18.00 στον χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης Περάματος (Φλέμινγκ 92 & Αχιλλέως) για να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις.

 

Κ.Ζαφ.

 

…………………………………………

 

„«Συσχετισμός δυνάμεων»

 

Στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας, δίπλα στη λίμνη Κόμο και τα ιταλο-ελβετικά σύνορα, θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Ο συσχετισμός δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη», στο πλαίσιο του 40ού Φόρουμ που διοργανώνει το Ιδρυμα Ambrosetti-The European House. Η σημασία του τριήμερου φόρουμ φαίνεται και από τους άλλους προσκεκλημένους. Στις εργασίες του θα μιλήσουν ο Χοακίν Αλμούνια, ο Γεργκ Ασμουσεν, ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο Γίρκι Κατάινεν, ο Ενρίκο Λέτα, ο Τζον ΜακΚέιν, ο Μάριο Μόντι, ο Σιμόν Πέρες, ο Ρομάνο Πρόντι, ο Νουριέλ Ρουμπινί και ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………

 

„Μαλλιά κουβάρια

 

Σε αναμέτρηση των εθνικιστικών διαμετρημάτων τους προέβησαν χθες στη Βουλή οι χρυσαυγίτες με τον Αδωνη Γεωργιάδη και άλλους βουλευτές της δεξιάς πολυκατοικίας. Αν ο εθνικισμός του ενός είναι του γλυκού ή του πικρού νερού και ποιος προστάτευσε καλύτερα τους «αγνούς» πολίτες του Αγ. Παντελεήμονα στις γνωστές συνάξεις με τους γνωστούς πρωταγωνιστές. Διαγωνισμός φανατισμού, εθνικισμού και πατριδοκαπηλίας, σε μια συζήτηση που υποτίθεται ότι στόχο είχε να προστατέψει ανθρώπους από όσα πηγάζουν ακριβώς από την παραπάνω μισαλλόδοξη επίδειξη.

 

Α.Ψ.

 

…………………………………………

 

„«Στρογγυλεμένος» συνδικαλισμός

 

«Θέλουμε Εργασία και ΟΧΙ Ανεργία», «Απαιτούμε Δημοκρατικά Δικαιώματα», «Αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Δικαιοσύνη». Αυτά τα συνθήματα διάβασα σε αφίσα, με την οποία μας καλεί η ΓΣΕΕ στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Αν κάπου ανάμεσα στριμώξουμε τα αιτήματα για «παγκόσμια ειρήνη» και «προστασία του περιβάλλοντος», μπορούν να δοθούν και ως απαντήσεις από φιναλίστ σε διαγωνισμό καλλιστείων Μις Κόσμος. Τα πολύ αόριστα συνθήματα καθίστανται ανώδυνα για την κυβέρνηση, σύντροφοι…

 

Γ.Γ.Π.

 

…………………………………………

 

„Σιωπή

 

Συνδυάζει μια οικογενειακή υποχρέωση και παρεμπιπτόντως θα παρευρεθεί και στην ομιλία Σαμαρά στο Βελλίδειο. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, που ούτως ή άλλως εκλέγεται στην Α΄Θεσσαλονίκης. Οι σχέσεις των δύο ανδρών παραμένουν καλές, αφού ο κ. Καραμανλής επιμένει στην ηχηρή σιωπή του. Για πόσο ακόμη άραγε;

 

Α.Ε.Μ.

 

„Περαστικά τους!

 

Η «έγκυρη» πολιτική ιστοσελίδα του Πειραιά, τμήμα της ομώνυμης εφημερίδας που δεν ανήκει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, δεν είναι ακροδεξιά και δεν στηρίζει τέτοιες απόψεις, αποφάσισε να αναδείξει το αν φορούσε ή όχι σουτιέν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνια Παπαδημητρίου, στη διάρκεια της συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «αναστατωμένη». Προφανώς αυτό είναι το βάρος που δίνουν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας στη νομοθέτηση ή όχι αντιρατσιστικού νόμου στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας πόσο βαθιά έχουν εισχωρήσει ο ρατσισμός και ο σεξισμός και στον δημοσιογραφικό κόσμο, που άλλωστε μεγάλο μέρος του έχει εκθρέψει τα φαινόμενα αυτά. Δεν είμαστε σε θέση να αποδείξουμε αν όλοι οι άνδρες βουλευτές που μίλησαν φορούσαν εσώρουχα, όπως δεν γνωρίζουμε επίσης από πότε το σουτιέν έγινε υποχρεωτικό. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι περαστικά τους!

 

Α.Ψ.

 

…………………………………………

 

„Προτεραιότητες

 

«Πλειοδοσία της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ σε «δικαιωματισμό»» με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είδε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε ότι «η αστική κατάσταση των ομοφυλόφιλων, των ανθρώπων που άλλαξαν φύλο ή εκείνων που είναι αναποφάσιστοι για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό» είναι άσχετα θέματα με τη συγκεκριμένη συζήτηση του νομοσχεδίου. Αναρωτήθηκε εάν «είναι άραγε αυτή προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας». Σύγχρονες και «προοδευτικές» απόψεις.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………………

 

„Οι νέοι επίτροποι

 

Τα ονόματα των νέων επιτρόπων ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκτός βέβαια από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που, εκπροσωπεί τη χώρα μας, από την Κύπρο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο θα πάρει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης. Αυστρία, Κροατία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Γερμανία, Σλοβακία και Σουηδία ανανέωσαν τη θητεία των μέχρι τώρα επιτρόπων τους. Στο κατάλογο περιλαμβάνονται 4 πρώην ή νυν πρωθυπουργοί (Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία και Σλοβενία), εκτός βέβαια από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης στο Λουξεμβούργο.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

 

„Για το χρέος

 

«Ωραίο και τούτο! Αν επιμηκύνουμε το χρέος κατά 100 χρόνια, μας είπε ο Γ. Σταθάκης, τότε αυτό ισοδυναμεί με τη διαγραφή του 50% του χρέους. Επομένως, αν η επιμήκυνση φτάσει τα 200 χρόνια, τότε το χρέος διαγράφηκε όλο! Θαυμάσια!» Με αυτό το πικρό σχόλιο απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η ιστοσελίδα iskra.gr, που πρόσκειται στο Αριστερό Ρεύμα του κόμματος. Η τάση άλλωστε θεωρεί ότι ο Γ. Σταθάκης είναι εκ των κύριων εκφραστών της «ρεαλιστικής στροφής» της ηγεσίας του κόμματος. Ο Γ. Σταθάκης είχε πει σε συνέντευξή του: «Ζητάμε απομείωση του χρέους, δεν έχει σημασία η μορφή με την οποία γίνεται – πρέπει να είναι της τάξης του 50%. Οντως αν το πας στα 100 χρόνια, κάνεις ένα κούρεμα του 50%. Δεν είναι το θέμα η μορφή, αλλά η ουσία».

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top