07/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο «καλός» κι ο «κακός» Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος δηλώνει δημοσίως ότι πρέπει να «σταματήσει ο φαύλος κύκλος της δικαστικής διαμάχης με την ΑΔΕΔΥ», τη στιγμή που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταθέτει νέα προσφυγή εις βάρος της για την απεργία-αποχή στην αξιολόγηση.
      Pin It

Ακόμη μια προσφυγή κατά της ΑΔΕΔΥ και της απεργίας-αποχής που έχει κηρύξει από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» και επανελέγχου μετατροπής συμβάσεων σε ορισμένου χρόνου κατέθεσε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Στην προσπάθειά του να εντάξει τη Δικαιοσύνη στην εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων» που σχεδιάζει για τη δημόσια διοίκηση, αυτή τη φορά βάζει «μπροστά» στην αγωγή του ζητήματα καταχρηστικότητας, ισχυριζόμενος -συνοπτικά- ότι οι υπάλληλοι ζητούν τη μη εφαρμογή του νόμου, για την οποία δεν είναι αρμόδιος, καθώς και ότι στην απεργία-αποχή τους οι εργαζόμενοι δεν έχουν μισθολογικά αιτήματα ούτε διεκδικούν βελτίωση της εργασιακής τους θέσης, όπως περιγράφουν συνδικαλιστικοί κύκλοι.

 

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων εβδομάδων, σε δημόσιες δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε να «σταματήσει ο φαύλος κύκλος της δικαστικής διαμάχης με την ΑΔΕΔΥ». Αντ’ αυτού, «με την προσφυγή που κατέθεσε, δείχνει ότι ο ίδιος επιλέγει την ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των διεκδικήσεων», υπογραμμίζει στην «Εφ.Συν.» ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

 

«Σε ό,τι αφορά τη βούληση των δημοσίων υπαλλήλων, αυτό που προκύπτει από τις πρόσφατες συγκεντρώσεις στη Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή είναι ότι, όσα μέσα και να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, η διαδικασία της “αξιολόγησης” θα ακυρωθεί στην πράξη και οι απολύσεις και οι καταργήσεις δομών θα αποτραπούν μέσα από συλλογικούς αγώνες», συμπληρώνει. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε δυναμική συμμετοχή τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, στις 13.00, στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 5, αίθουσα 2), όπου εκδικάζεται η νέα αγωγή.

 

Στέργιος Ζιαμπάκας

 

Scroll to top