07/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο υπουργείο με κουδούνια και γκλίτσες

Στο Μακεδονίας-Θράκης εξέθεσαν οι κτηνοτρόφοι τα προβλήματά τους και ζητούν να δουν Σαμαρά και Τσίπρα.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Κρέμασαν κουδούνες έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης οι κτηνοτρόφοι. Τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου που έχει χτυπηθεί καίρια από την κρίση και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχουν φέρει τους κτηνοτρόφους σε αδιέξοδο.

 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, δήλωσε ότι στην παρούσα φάση και αφού λύσεις δεν έχουν βρεθεί σε άλλα επίπεδα, είναι απαραίτητη μια συνάντηση τόσο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τον καταρροϊκό πυρετό, την εξισωτική αποζημίωση και τα βοσκοτόπια.

 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

 

Αρχικά, η είσοδος αντιπροσωπείας των κτηνοτρόφων στο ΥΜΑΘ, για να συναντήσουν τον υπουργό Γιώργο Ορφανό, δεν επιτράπηκε, με το πρόσχημα ότι απουσιάζει. Αργότερα, όμως, ο πρόεδρος της Ενωσης μπήκε στο υπουργείο με ολιγομελή αντιπροσωπεία προκειμένου να εκθέσει τα συσσωρευμένα και άλυτα προβλήματα του κλάδου.

 

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχε στήσει η ΕΛ.ΑΣ. έξω από το υπουργείο, αποκλείοντας ακόμη και την οδό Αγίου Δημητρίου, οι κτηνοτρόφοι απάντησαν με ήχους από φλογέρες και… κουδούνες! Την παράσταση έκλεψε ένας κτηνοτρόφος από το Πολύκαστρο Κιλκίς, ο Βαγγέλης Γιασκουλάκης, που έκανε την εμφάνισή του κρατώντας γκλίτσα και κουδούνες, φωνάζοντας στους υπόλοιπους συναδέλφους του που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο να στηρίξουν το κόμμα που θα ιδρύσει με την ονομασία… «Μας τα φάγαν».

 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Αφροδίτη Σταμπουλή, Κατερίνα Ιγγλέζη και ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κανταράς.

 

Scroll to top