07/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τσουχτερό φακελάκι

      Pin It

Ακριβά φαίνεται ότι θα κοστίσει στον καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ και διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης το «φακελάκι» των 1.000 ευρώ που ζήτησε για να χειρουργήσει 22χρονο. Ενώ χθες αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας με έγγραφό του έδωσε εντολή να του απαγορευτεί η παροχή υπηρεσιών σε 15 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, στον χώρο ευθύνης του.

 

Αν και ο πανεπιστημιακός γιατρός υπάγεται στην πειθαρχική δικαιοδοσία των οργάνων του ΑΠΘ, ο διοικητής της ΥΠΕ, Δημοσθένης Ανδριόπουλος, αποφάσισε να μην επιτραπεί η παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του γιατρού σε κανένα από τα 15 νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ο κατηγορούμενος παιδοχειρουργός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να παίρνει «φακελάκι» 1.000 ευρώ από 22χρονο ασθενή, τον οποίο είχε δηλώσει ως 14χρονο, προκειμένου να τον χειρουργήσει στο νοσοκομείο. Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για δωροληψία και ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

Scroll to top