07/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στον Πειραιά το…PEACE BOAT

Το «Πλοίο της Ειρήνης» φτάνει από την Ιαπωνία στην πύλη Ε11 του λιμανιού αύριο το πρωί με 1.000 ακτιβιστές. Θα αποτίσει φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα στον τόπο της δολοφονίας του.
      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Το «Πλοίο της Ειρήνης» στο οποίο επιβαίνουν 1.000 ακτιβιστές από την Ιαπωνία και άλλες χώρες, μεταξύ αυτών κάτοικοι της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τη Μάλτα, αύριο Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο, το οποίο θα καταπλεύσει στις 10 το πρωί της Κυριακής στον χώρο των διεθνών αφίξεων του λιμανιού του Πειραιά (πύλη Ε11), θα υποδεχτούν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

 

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία ακτιβιστών μαζί με εκπροσώπους της ΠΕΠ και φιλειρηνικών οργανώσεων θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα στον τόπο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι. Το «Πλοίο της Ειρήνης» ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου 2014 από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και μέσα σ’ αυτό βρίσκονται και ακτιβιστές της διεθνούς εκστρατείας για την υπεράσπιση του άρθρου 9 του Συντάγματος της Ιαπωνίας, δηλαδή του άρθρου που επέβαλαν οι νικήτριες δυνάμεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το οποίο προβλέπει την αποστρατιωτικοποίηση της Ιαπωνίας.

 

Από τον Πειραιά θα επιβιβαστούν 8 νέοι και νέες από την Κύπρο, 4 Ελληνοκύπριοι και 4 Τουρκοκύπριοι, ύστερα από πρόταση της πρωτοβουλίας «Ετος Κύπρου 2014» ώστε το μήνυμα της συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μεταφερθεί στην καρδιά της Τουρκίας, καθώς επόμενος σταθμός του πλοίου είναι η Κωνσταντινούπολη. Το πρώτο ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» οργανώθηκε το 1983 από ομάδα Ιαπώνων πανεπιστημιακών φοιτητών.

 

Scroll to top