07/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Αλληλεγγύη από Γερμανούς συνδικαλιστές

      Pin It

Μία αξιέπαινη πράξη συμπαράστασης του γερμανικού λαού προς τους πολίτες που πλήττονται σφοδρά από τη διάλυση του κοινωνικού κράτους στη χώρα μας αποτελεί η πρωτοβουλία του γερμανικού συνδικάτου στον κλάδο της υγείας, GNH, από την πόλη της Κοστάντζας, να ενισχύσει με 10.000 ευρώ και δύο μηχανήματα υπέρηχων το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης της Αθήνας. Η «Εφ.Συν.» συναντήθηκε με τους Πέτερ Μάνχερτζ και Ρούντιγκερ Μπαλάσους, μέλη του GNH, που βρέθηκαν στην Αθήνα, για να επισκεφθούν το Κοινωνικό Ιατρείο στην οδό Κάνιγγος.

 

Τα μέλη του συνδικάτου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι πλήττονται από την κρίση ειδικά στον τομέα της υγείας, από εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη για Ολους» στην πόλη τους και μετά από πρωτοβουλία του γλύπτη Peter Lenk, γνωστού για το πολιτικό περιεχόμενο των έργων του που κριτικάρει την πολιτική της Ανγκελα Μέρκελ και άλλων Ευρωπαίων ηγετών, δημιούργησαν επιτροπή αλληλεγγύης για την Ελλάδα, με σκοπό την παροχή βοήθειας σε κοινωνικές δομές.

 

«Αγοράσαμε τα μηχανήματα για τους υπερήχους έπειτα από συνεννόηση με τους γιατρούς του Κοινωνικού Ιατρείου που μας είπαν ότι τα χρειάζονται, ενώ η οικονομική βοήθεια που δώσαμε θα χρησιμοποιηθεί για να πληρωθούν τα ενοίκια του χώρου και να βελτιωθούν οι υποδομές του» λέει στην «Εφ.Συν.» ο Πέτερ Μάνχερτζ. «Στη Γερμανία δεν έχουμε κοινωνικά ιατρεία γιατί ακόμα η μεγαλύτερη πλειοψηφία έχει πρόσβαση στο σύστημα υγείας, αλλά αρχίζουν να γίνονται κάποιες τέτοιες δομές και φοβόμαστε ότι αυτή η ακραία πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα μπορεί να έρθει και στη χώρα μας», επισημαίνει ο Ρούντιγκερ Μπαλάσους.

 

Και οι δύο μάς λένε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για κάποια πολιτική πρωτοβουλία, αλλά για μία πράξη συμπαράστασης στους συνανθρώπους τους. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο γερμανικό συνδικάτο και την ελληνική δομή αλληλεγγύης ήταν ο Γιώργος Χονδρός, από το τμήμα διεθνών σχέσεων της καμπάνιας «Αλληλεγγύης για όλους» και υποψήφιος με την αυστριακή Αριστερά στις πρόσφατες ευρωεκλογές: «Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες αδελφοποίησης του γερμανικού συνδικάτου με το Κοινωνικό Ιατρείο. Εμείς σαν πρωτοβουλία συνεχίζουμε τις προσπάθειες ενημέρωσης του κόσμου στην Κεντρική Ευρώπη για τα δεινά του ελληνικού λαού», δηλώνει στην «Εφ.Συν» ο κ. Χονδρός.

 

Μιχ.-Αγγ. Κωνσταντόπουλος

 

Scroll to top