07/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συνελήφθη ληστής-φονιάς

      Pin It

Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών έπεσε και ο δεύτερος δράστης της δολοφονίας του 63χρονου ζαχαροπλάστη που έγινε στα τέλη Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη, ενώ από τις έρευνες προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε πραγματοποιήσει ακόμη μια ληστεία μετά φόνου και σωρεία ληστρικών επιδρομών.

 

Πρόκειται για ένα 47χρονο ομογενή από την Αμπχαζία, ο οποίος θεωρούνταν από τους αστυνομικούς ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς δεν δίσταζε να πυροβολεί. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να φτάσει συντομότερα στη σύλληψή του είχε συστήσει ειδική ομάδα η οποία εντόπισε τα ίχνη του στο Μενίδι, όπου και τελικά τον συνέλαβε την Τετάρτη έπειτα από επιχείρηση.

 

Ο συλληφθείς μαζί με τον συνεργό του, έναν 43χρονο, επίσης ομογενή, που συνελήφθη αμέσως μετά τη ληστεία μετά φόνου που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, στις 28 Απριλίου είχαν δολοφονήσει τον 63χρονο ζαχαροπλάστη Χρήστο Καλούδη τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης. Το θύμα πήγαινε στο κατάστημά του και είχε μαζί του μια τσάντα με περίπου 10.000 ευρώ. Οι δύο ληστές «γάζωσαν» το αυτοκίνητό του με ένα Καλάσνικοφ και άρπαξαν την τσάντα. Οταν ο άτυχος επιχειρηματίας προσπάθησε να τους εμποδίσει ο ένας τον πυροβόλησε δύο φορές τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

 

Με την ίδια ευκολία ο 47χρονος ομογενής στις 10 Δεκεμβρίου του 2013 είχε σκοτώσει στον καταυλισμό στον Ασπρόπυργο ένα 41χρονο Ρομά, από τον οποίο είχε αρπάξει περίπου 600 ευρώ. Ο 41χρονος προσπάθησε να σταματήσει τους δύο δράστες που για προστασία είχαν αρπάξει τον κουμπάρο του. Εκτός από αυτές τις δύο ληστείες, ο 47χρονος ομογενής είχε πυροβολήσει σε ακόμη δύο ληστρικές επιθέσεις τραυματίζοντας τα θύματά του, ενώ ενέχεται σε ακόμη δέκα ληστείες μίνι μάρκετ, περιπτέρων και πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, από τις οποίες είχε αποκομίσει λεία 14.000 ευρώ. Με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του προχθές οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top