07/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ατζέντα

      Pin It

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

 

Φεστιβάλ

28οι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

 

Με τη συμμετοχή επτά θεατρικών ομάδων πραγματοποιούνται φέτος οι 28οι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων από τον Δήμο Ζωγράφου. Πρόκειται για έναν καθιερωμένο πλέον θεσμό, τον οποίο διοργανώνει το ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλ. Αγίου Γεωργίου) από τις 6 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Φέτος, εκτός του διαγωνιστικού μέρους, η θεατρική ομάδα του δήμου, Carpe Diem, θα παρουσιάσει το πολυβραβευμένο πλέον από το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2014», «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

 

Η αυλαία των 28ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, στις 21.00. Ο Ηλίας Λιούγκος στο τραγούδι και η Δέσποινα Στεφανίδου πιάνο-τραγούδι, θα μας ταξιδέψουν σε τραγούδια που έγραψε για θεατρικές παραστάσεις ο σπουδαίος συνθέτης.

 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

 

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου:

Ομάδα: Θεατρική Ομάδα Πάτρας «Υποκριτές» Εργο: «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Ακη Δήμου

 

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου:

Ομάδα: Θεατρικό Εργαστήρι Σπάτων «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» Εργο: «Αγγέλα» του Γεώργιου Σεβαστίκογλου

 

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου:

Ομάδα: Θεατρική Σκηνή «Εκτός Σχεδίου» Εργο: «Ο καφές και η δημοκρατία» του Αζίζ Νεσίν

 

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου:

Ομάδα: Θεατρική Ομάδα ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού Εργο: « Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας » του Friedrich Dϋrrenmatt

 

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου:

Ομάδα: Θεατρική Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας» Εργο: «Φαύστα η απολεσθείς κόρη» του Μποστ

 

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου:

Ομάδα: Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου Εργο: «Ο Γενικός Γραμματεύς» του Ηλία Καπετανάκη

 

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου:

Ομάδα: Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα Εργο: «Γέρμα» του Φ. Γκ. Λόρκα

 

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου:

Ομάδα: Θεατρική Ομάδα Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου «CARPE DIEM» – εκτός διαγωνισμού Εργο: «Τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή

 

Ωρα έναρξης καθημερινών παραστάσεων: 21.00

 

Είσοδος ελεύθερη

 

…………………………………………

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Grigorovich Ballet Theatre of Russia

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

Επειτα από τρία χρόνια επισκέψεων στην Αθήνα και αφού έχει γνωρίσει την αποθέωση από 60.000 θεατές, ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι (όπου συνεχίζει να χορογραφεί μέχρι και σήμερα), έρχεται και πάλι στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά με όλους τους συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ (150 συντελεστές) αλλά και με φιλοξενούμενους διάσημους σολίστ από τα Μπολσόι, για να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα τις παραγωγές «Σπάρτακος» (8/9) και «Ζιζέλ» (9/9 και 10/9), με σκηνικά και κοστούμια ειδικά σχεδιασμένα για το Ηρώδειο.

 

…………………………………………

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Luz Casal

 

Η LUZ CASAL (Λουθ Καζάλ), η «Ντίβα της Ιβηρικής» με την αισθαντική φωνή, θα εμφανιστεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού παρουσιάζοντας ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, με τίτλο «Alma» («Ψυχή»). Η συναυλία δίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, ενώ νωρίτερα, στις 8 Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών και θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής στις 9 Σεπτεμβρίου.

 

i 8-9 και 11 Σεπτεμβρίου, Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

 

…………………………………………

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Athena στον κήπο του Μεγάρου

 

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της sold-out εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Athena (καλλιτεχνικό όνομα της Αθηνάς Ανδρεάδη) παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από τη δισκογραφία της, αλλά και απρόσμενες διασκευές. H Athena καταφέρνει να παντρέψει γοητευτικά τη folk-rock, pop, jazz και κλασική μουσική με τις ελληνικές της ρίζες, καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δική της άποψη στη σύγχρονη τραγουδοποιία, ενώ οι ζωντανές της εμφανίσεις αναδεικνύουν μια performer γεμάτη πάθος και αμεσότητα που σε παρασέρνει, τόσο στα δικά της τραγούδια όσο και στις στιγμές αυτοσχεδιασμού. Special guests: Γιώργος Ανδρέου, Δήμητρα Γαλάνη

 

i Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου.

 

…………………………………………

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φίλιππος Πλιάτσικας – Φιλαρμονική της Πράγας

 

Αγαπημένες μελωδίες με μια τελείως άλλη μουσική χροιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Η παράσταση «The other side of Greece» του Φίλιππου Πλιάτσικα, με τη συμμετοχή 60 κλασικών οργάνων μιας από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου, της Φιλαρμονικής της Πράγας, θα προκαλέσει συγκίνηση. Ενα ντουέτο-έκπληξη με τον Rudolf Schenker των Scorpions θα απολαύσουμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ενώ ιδιαίτερες πινελιές δίνει στο πρόγραμμα η απαγγελία στίχων μεγάλων Ελλήνων ποιητών υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Στάθη Λιβαθινού. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στην «Κιβωτό του Kόσμου».

 

i 13 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

 

…………………………………………

 

ΣΙΝΕΜΑ

The Lunchbox

 

Απολαυστική ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στο πολυπληθές και θορυβώδες Μουμπάι και παρακολουθεί τη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας που έρχονται κοντά χάρη σε ένα λάθος. Η ταινία αιχμαλωτίζει τον θεατή με την εξωτική της ατμόσφαιρα και τις μυρωδιές της σπιτικής ινδικής κουζίνας, που απλώνονται παντού, χτίζοντας έναν όμορφο κινηματογραφικό κόσμο γεμάτο ονειροπολήσεις και χαριτωμένους διαλόγους.

 

i Στους κινηματογράφους.

 

…………………………………………

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ψυχή και Σώμα

 

Δύο Ελληνες πολίτες του κόσμου, οι διδάκτορες αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης (PhD, University of London) παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα». Τα δύο αδέλφια έρχονται και μας ταξιδεύουν στις μουσικές γειτονιές του κόσμου, αγκαλιάζοντας ένα παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο με «καράβι» την ποντιακή λύρα και «κατάρτι» την ανθρώπινη φωνή, σε μια συναυλία που καταργεί τα καθιερωμένα μουσικά «σύνορα».

 

i Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ώρα: 21.00, Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη.

 

…………………………………………

 

ΘΕΑΤΡΟ

Η αληθινή απολογία του Σωκράτη

 

«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλσος Βεΐκου. Πρόκειται για μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, με τον Χρήστο Καλαβρούζο. Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Σιοπαχά, τα σκηνικά και κοστούμια του Βασίλη Φωτόπουλου και η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη.

 

i Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης 9 μ.μ., Θέατρο Αλσος Βεΐκου

 

[email protected]

 

Scroll to top