hellas-basket

07/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Τώρα ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο για την Εθνική Μπάσκετ

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Σερβία, σε αγώνα νοκ άουτ για τη φάση των «16». Η Εθνική μας, η οποία έχει πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη φάση των ομίλων, καλείται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες για μία πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση της Ισπανίας .
      Pin It

Με τη Σερβία μονομαχεί η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, στο πλαίσιο των νοκ άουτ αγώνων για τη φάση των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Ο αγώνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη Σερβία να προηγείται στο ημίχρονο με 46-42.

Η Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, έχοντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, κατακτώντας αήττητη την πρώτη θέση στον όμιλό της. Ωστόσο, τα νοκ άουτ είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση, χωρίς περιθώριο λάθους.

Όπως προανήγγειλε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώτης Κατσικάρης, η αναμέτρηση ισοδυναμεί με «πόλεμο». Η Εθνική μας οφείλει να επιβεβαιώσει πως είναι καλύτερη, απέναντι σε μία ομάδα που ενίοτε καταφεύγει σε όλα τα μέσα, προκειμένου να επιβιώσει από ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Σερβία τερμάτισε 4η στον όμιλό της με ρεκόρ 2 νίκες επί των αδύναμων Ιράν και Αιγύπτου. Δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά σκληροτράχηλη, με έμπειρους παίκτες που διαθέτουν ποιότητα, τσαγανό και αθλητικό εγωισμό.

Η Σερβία έχει τρία μεγάλα ερωτηματικά στα οποία πρέπει να απαντήσει σε ένα τόσο καθοριστικό ματς. Το ένα είναι η απειρία του προπονητή της, Σάσα Τζόρτζεβιτς, που κάνει ουσιαστικά την πρώτη του σημαντική εμφάνιση στους πάγκους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μίλος Τεόντοσιτς. Είναι ο ηγέτης και ο κινητήριος μοχλός της ομάδας με περίπου 5 ασίστ ανά παιχνίδι, αλλά από την άλλη υπάρχουν στιγμές που τρελαίνεται, θέλει να γίνει ήρωας και παίρνει κρίσιμα σουτ εκτός λογικής. Κόντρα στους Ελληνες, λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος του θα έχει έναν λόγο παραπάνω να το προσπαθήσει.

Το τρίτο και τελευταίο έχει να κάνει με την ετοιμότητα του πολύπειρου Νέναντ Κρστιτς. Ο σέντερ της Εφές (πλέον) αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμού στο γόνατο και δεν έπαιξε πολύ. Ο βαθμός ετοιμότητάς του λοιπόν είναι ένα ζητούμενο, γιατί αλλιώς το βάρος θα πέσει στον σέντερ των Κλίπερς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος είναι μεν πρώτος σκόρερ της Σερβίας ώς τώρα, αλλά δεν έχει την ποιότητα του Κρστιτς.

Όποια ομάδα περάσει, θα διεκδικήσει την πολυπόθητη είσοδο στην τετράδα μονομαχώντας με τον νικητή του σούπερ ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής, Αργεντινής-Βραζιλίας.

 

efsyn.gr

 

Scroll to top