Pin It

48-2Μέσα σ’ ένα φορτηγό αυτοκίνητο μεταφοράς ζώων είχαν κρύψει περίπου 100 κιλά ηρωίνη, την οποία εντόπισε αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

 

Στον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικής ουσίας, η αξία της οποίας μπορεί να ξεπερνά και το ένα εκατομμύριο ευρώ, και στις συλλήψεις του οδηγού και του συνοδηγού του φορτηγού προχώρησαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην πύλη του εξωτερικού λιμένα της Ηγουμενίτσας.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λ.Σ. εντοπίστηκαν 100 κιλά και 230 γραμμάρια μεικτού βάρους ηρωίνης.

 

Η ναρκωτική ουσία ήταν κατανεμημένη σε 190 πακέτα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σασί του φορτηγού, το οποίο ήταν άφορτο και επρόκειτο να ταξιδέψει για την Αγκόνα της Ιταλίας. Ο 37χρονος αλλοδαπός οδηγός, καθώς και ο 35χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του φορτηγού συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν η ηρωίνη, το φορτηγό, τα χρηματικά ποσά των 1.500 ευρώ και 400 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

Scroll to top