08/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στον δρόμο δυο δυο!

Τα μαλλιαρά φιλαράκια κρατάνε παρέα κι ανεβάζουν τις πωλήσεις.
      Pin It
Ο θρυλικός, πια, γάτος Μπομπ στο εξώφυλλο του «The Big Issue»

Ο θρυλικός, πια, γάτος Μπομπ στο εξώφυλλο του «The Big Issue»

Η ιστορία του Τζέιμς Μπόουεν και του γάτου του, Μπομπ, είναι λίγο-πολύ γνωστή: Συναντήθηκαν πριν από δύο χρόνια, όταν ο Τζέιμς ήταν ένας άπορος και άστεγος νέος, που πουλούσε το περιοδικό του δρόμου «The Big Issue» (το αντίστοιχο της «Σχεδίας») και ο Μπομπ ήταν απλώς ένας δύστυχος και τραυματίας γάτος, που πιθανότατα θα πέθαινε στους δρόμους του Λονδίνου.

 

Δύο χρόνια μετά -σήμερα- ο Τζέιμς έχει γράψει 6 βιβλία για τη ζωή του με τον Μπομπ, ετοιμάζει μάλιστα και το 7ο, με τίτλο, «Ενα δώρο απ' τον Μπομπ». Εχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και ένα απ' τα βιβλία του ήταν στην πρώτη θέση των πωλήσεων στη Γερμανία επί 27 εβδομάδες! Ακόμα, έχει 50.000 «φόλοουερ» στο τουίτερ και 200.000 φίλους στο φέισμπουκ. Μπομπ και Τζέιμς είναι σήμερα δύο παγκόσμιας κλάσης προσωπικότητες!

 

Ο Ντάρεν Γκρίφιθ και ο Μπάμπλς

Ο Ντάρεν Γκρίφιθ και ο Μπάμπλς

Αλλά δεν είναι μόνο η περίπτωσή τους που συγκινεί. Δεκάδες Αγγλοι πωλητές του «Big Issue» είδαν τη ζωή τους να αλλάζει όταν υιοθέτησαν έναν σκύλο, πουλώντας μαζί το περιοδικό στους δρόμους του Λονδίνου. Ενας απ' αυτούς, ο Ντάρεν Γκρίφιθς, διηγείται στο τεύχος Ιουλίου 2014: «Πριν πάρω τον Μπαμπλς, η ζωή μου δεν είχε νόημα. Ηταν βέβαιο ότι θα κατέληγα στη φυλακή. Ξαφνικά, όταν αποφάσισα να τον υιοθετήσω -διότι τα “αφεντικά” του τον χτυπούσαν αλύπητα- όλα άλλαξαν, η ζωή μου απέκτησε ενδιαφέρον και σκοπό. Επρεπε να βρω κάτι να κάνω για να τρώμε κι οι δυο μας και για να έχουμε κάποια στέγη. Συνεργαστήκαμε στην πώληση του περιοδικού και τα πάμε καλά. Είμαστε αχώριστοι, ο Μπαμπλς είναι σπουδαίο σκυλί και απίστευτο φιλαράκι. Πρώτα τρώει αυτός και μετά εγώ! Χάρη σ' αυτόν δεν είμαι μόνος μου στους δρόμους».

 

Ο Χιούγκο Έλιοτ και η Κοάλα ποζάρουν

Ο Χιούγκο Έλιοτ και η Κοάλα ποζάρουν

Ανάλογη είναι και η διήγηση του Χιούγκο Ελιοτ, ακόμα ενός πωλητή του «Big Issue»: «Δεν είχα φράγκο και τα 'βλεπα όλα μαύρα, μέχρι που βρήκα την Κοάλα. Μόλις είχα μείνει άστεγος, όταν ένας φίλος μού την έφερε για παρέα. Ηταν ένα όμορφο κουταβάκι. Το ήθελα, αλλά δεν είχα χρήματα ούτε για το δικό μου φαΐ. Αρχισα να πουλάω το περιοδικό, έχοντας δίπλα μου την Κοάλα. Τα καταφέραμε καλά και σήμερα έχουμε φαΐ και ένα ζεστό δωμάτιο. Η Κοάλα είναι γλυκό και ευγενικό σκυλάκι και μου έχει αλλάξει τη ζωή!».

 

Κι ένας τρίτος, ο Στιβ Τριγκς, πρώην αλκοολικός, εξομολογείται: «Επινα 7 λίτρα σέρι τη μέρα κι είχα τα χάλια μου. Οταν πήρα τον Τσάρλι ένιωσα υπεύθυνος γι' αυτόν και σοβαρεύτηκα. Τέρμα το αλκοόλ κι άρχισα να πουλάω το περιοδικό. Χωρίς τον Τσάρλι θα είχα πεθάνει. Είναι απίστευτο πώς ένα σκυλί άλλαξε τη ζωή μου…».

 

Ο Παναγιώτης Διαμαντής θα παίρνει τα γράμματά σας στη διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 8, Αθήνα (στήλη «Εμείς κι αυτά»), τα τηλεφωνήματά σας στον αριθμό 211 1045000, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 11.00-13.00 και τα e-mails σας στη διεύθυνση [email protected]

 

Scroll to top