08/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Της Αλλοπάρ*

      Pin It

Οπως ήταν φυσικό, κυρίες και κύριοι, τα γεγονότα που απασχόλησαν αυτό το καλοκαίρι την αγέλη μας ήταν τα εξής 4:

 

 Η άγρια δολοφονία ενός αθώου σκυλάκου από έναν άθλιο ταβερνιάρη στα Στύρα της Εύβοιας. Και μάλιστα, μπροστά στα μάτια των πελατών και άλλων περαστικών.

 

 Η επίσης άγρια δολοφονία ενός 40χρονου άνδρα απ' τον πατέρα του, με τη βοήθεια, όπως γράφτηκε, της μητέρας και των θείων του παιδιού, στην Πελοπόννησο.

 

 Η άγρια -και αυτή!- δολοφονία δύο νέων ανδρών από δύο «φίλους» τους, 18 και 19 χρόνων, για ασήμαντη αφορμή -γράφτηκε ότι σκότωσαν για 800 ευρώ. Κι αυτή στην Πελοπόννησο.

 

 Τέλος, η νέα άγρια δολοφονία σκύλου από άγνωστο άνθρωπο-τέρας: του έδεσε πέτρες στον λαιμό και τον έριξε στη θάλασσα…

 

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι, ευτυχώς, το φετινό καλοκαίρι δεν ήταν απ' τα πιο ζεστά, ώστε να πει κανείς ότι ο καύσωνας σάλεψε το μυαλό των ανθρώπων αυτών, οδηγώντας τους στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα.

 

Το μόνο «ευχάριστο» -και συγγνώμη δηλαδή- απ' αυτόν τον καταιγισμό απάνθρωπων πράξεων είναι ότι και τα 4 περιστατικά προκάλεσαν ακριβώς την ίδια φρίκη σ' όσους τα πληροφορήθηκαν: εφημερίδες, τηλεοράσεις και, κυρίως, τα μέσα μαζικής δικτύωσης (Ιντερνετ) αντιμετώπισαν εξίσου σαν φονιάδες τους δράστες και των 4 εγκλημάτων, αδιαφορώντας αν τα θύματα ήταν άνθρωποι ή ζώα. Κι αυτό είναι ένα θετικό -μέσα σ' όλη τη φρίκη- σημάδι.

 

Πρέπει να σας πω ότι στο παρελθόν οι δράστες ανάλογων δολοφονιών με θύματα αθώα ζώα αντιμετωπίζονταν περίπου ως «ανόητοι», «ιδιόρρυθμοι», «καλοί αλλά… οξύθυμοι πολίτες» και άλλα τέτοια χαϊδευτικά. Τώρα αυτό άλλαξε. Οι «άνθρωποι» αυτοί είναι ξεκάθαρα «δολοφόνοι», που τώρα μεν δολοφόνησαν αθώα ζωάκια, αλλά είναι πολύ πιθανό να σκοτώσουν, με την ίδια ακριβώς ευκολία, και ανθρώπους. Γι' αυτό πρέπει να συλλαμβάνονται και να περιορίζονται, για να προστατευτούν όλοι απ' αυτούς, άνθρωποι και ζώα.

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Δικαιοσύνη πρέπει να ορίζει ποινές ΧΩΡΙΣ αναστολή στις περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων κατά της ζωής των ζώων, όπως ακριβώς και στην περίπτωση που τα θύματα είναι άνθρωποι. Ενας χρόνος, π.χ., πίσω απ' τα κάγκελα θα είναι ίσως αρκετός στον δράστη για να συνειδητοποιήσει τις πράξεις του. Και, επίσης, θα παραδειγματίσει και τους πιθανούς μιμητές του.

 

 

* Η Αλλοπάρ μου είναι μια γλυκύτατη και πανέμορφη σκυλίτσα, που κάποιος κυνηγός, λόγω της κροτοφοβίας της, την πέταξε στον δρόμο ως ανίκανη για κυνήγι. Ευτυχώς για μένα και γι' αυτήν. Ελπίζει να ξεσηκωθούν οι ζωοφιλικές οργανώσεις και να απαιτήσουν την αυστηρή απονομή δικαιοσύνης σ' αυτά τα «ανθρωποειδή». Αμήν.

 

Scroll to top