08/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το «Πλοίο της Ειρήνης» τίμησε τον Παύλο Φύσσα

«Ποτέ πια πόλεμος - ποτέ πια φασισμός», το μήνυμα των ακτιβιστών.
      Pin It
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το «Πλοίο της Ειρήνης», το οποίο πραγματοποιεί ταξίδι σε διάφορα κράτη του κόσμου μεταφέροντας μήνυμα ενάντια στους πολέμους και υπέρ της κατάργησης των πυρηνικών. Κάτω, η αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το «Πλοίο της Ειρήνης», το οποίο πραγματοποιεί ταξίδι σε διάφορα κράτη του κόσμου μεταφέροντας μήνυμα ενάντια στους πολέμους και υπέρ της κατάργησης των πυρηνικών. Κάτω, η αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Στο σημείο που πέρυσι στις 18 Σεπτεμβρίου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία από ακτιβιστές που επέβαιναν στο «Πλοίο της Ειρήνης» και απέτισαν φόρο τιμής στον νεαρό καλλιτέχνη.

 

Τους ακτιβιστές υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Χρήστος Καραγιαννάκης, και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επικράτησε η κραυγή-προειδοποίηση για όλη την ανθρωπότητα «Οχι άλλη Χιροσίμα-Οχι άλλο Ναγκασάκι».

 

Δραματικά επίκαιρη

 

Μια προειδοποίηση που, όπως επισημάνθηκε από τους ακτιβιστές, παραμένει δραματικά επίκαιρη και στέκεται ισάξια δίπλα στο μήνυμα της αντιφασιστικής νίκης των λαών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «Ποτέ πια πόλεμος-ποτέ πια φασισμός».

 

ploioΤο «Πλοίο της Ειρήνης», το οποίο πραγματοποιεί ταξίδι σε διάφορα κράτη του κόσμου μεταφέροντας μήνυμα ενάντια σε όλους τους πολέμους και υπέρ της κατάργησης των πυρηνικών, κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Το πλοίο υποδέχτηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης και εκπρόσωποι φιλειρηνικών οργανώσεων, ενώ παρευρέθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου και Θοδωρής Δρίτσας, από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά η Λία Φράγκου, ο γιος του αξέχαστου βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος φέρει και το όνομά του, αντιπροσωπεία από τη δημοτική παράταξη «Το Λιμάνι της Αγωνίας» κ.ά.

 

Τον συντονισμό της τελετής υποδοχής είχε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) Πάνος Τριγάζης, ενώ συμμετείχε και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, Μαρία Αρβανίτη- Σωτηροπούλου.

 

Στο καλωσόρισμα των φορέων απάντησε ο επικεφαλής της ομάδας των ακτιβιστών κ. Νιγιαχάμα, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «παλεύουμε για την ειρήνη στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στη Μέση Ανατολή, σε όλο τον κόσμο».

 

Το «Πλοίο της Ειρήνης», στο οποίο βρίσκονται 1.000 ακτιβιστές από την Ιαπωνία και άλλες χώρες, μεταξύ αυτών κάτοικοι της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου 2014 από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Μεταξύ των επιβατών είναι και ακτιβιστές της διεθνούς εκστρατείας για την υπεράσπιση του άρθρου 9 του Συντάγματος της Ιαπωνίας, δηλαδή του άρθρου που επέβαλαν οι νικήτριες δυνάμεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που προβλέπει την αποστρατιωτικοποίηση της Ιαπωνίας.

 

Από τον Πειραιά θα επιβιβαστούν 8 νέοι και νέες από την Κύπρο, 4 Ελληνοκύπριοι και 4 Τουρκοκύπριοι, ύστερα από πρόταση της πρωτοβουλίας «Ετος Κύπρου 2014», ώστε το μήνυμα της συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μεταφερθεί στην καρδιά της Τουρκίας, καθώς επόμενος σταθμός του πλοίου είναι η Κωνσταντινούπολη.

 

[email protected]

 

Scroll to top