08/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Δεν κρύβεται πλέον ο πανικός της συγκυβέρνησης»

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις (μη) εξαγγελίες Σαμαρά και Βενιζέλου.
      Pin It

Με μαζικά «πυρά» κατά των αρχηγών της συγκυβέρνησης αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις ομιλίες των Σαμαρά και Βενιζέλου στη ΔΕΘ.

 

ΣΥΡΙΖΑ. «Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε θράσος και λαϊκισμό», ανέφερε για τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι μοίρασε «ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει». Τον χαρακτήρισε επίσης «αδύναμο να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική» και του καταλόγισε ότι «προσέφυγε στη γνωστή συνταγή των ενέσεων αισιοδοξίας και των ψεμάτων, σε μια χώρα που αιμορραγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα».

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντεπιτέθηκε μάλιστα στον Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι «όσες περισσότερες επιθέσεις και λάσπη κι αν εξαπολύσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική του, δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει μπροστά στην επικείμενη πτώση του». Αναφορικά δε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να σχολιάσει πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι το κόμμα του έχει γίνει συνιστώσα της Ν.Δ., υπεραμυνόμενος μιας πολιτικής που έχει βυθίσει τους πολίτες στη φτώχεια και την απόγνωση».

 

ΑΝ.ΕΛΛ. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, σχολίασε ότι «με τα όσα “είπε”, μισοείπε και δεν είπε στη ΔΕΘ, επιβεβαίωσε ότι και μετά τις διαπραγματεύσεις-παρωδία στο Παρίσι, την Ελλάδα εξουσιάζει η τρόικα». Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε μάλιστα ότι «σαν φούσκα έσκασαν οι επικοινωνιακές υποσχέσεις των τελευταίων ημερών», ενώ «για πρώτη φορά πρωθυπουργός προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας ειρωνικά σε ομιλία του το Αγιον Ορος».

 

ΔΗΜΑΡ. «Η ωραιοποίηση της σημερινής κατάστασης και η υποσχεσιολογία που σφράγισαν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν μπορούν να αποκρύψουν την ανάγκη για ριζική αλλαγή των ακολουθούμενων πολιτικών», σχολίασε η ΔΗΜΑΡ. Η Αγίου Κωνσταντίνου επισήμανε ότι «η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών δεν θεραπεύεται με επιδιορθώσεις, αλλά με ένα νέο, δίκαιο φορολογικό σύστημα».

 

ΚΚΕ. Για «προκλητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης», για «νέα ψίχουλα πείνας στον λαό μας» και για «αυταπάτες, ψεύτικες ελπίδες που σπέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα για το μέλλον αυτού του τόπου», μίλησε ο γ. γ. του ΚΚΕ από τη διαδήλωση της ΔΕΘ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι απέναντι στα παραπάνω «ο λαός μας θα πρέπει να αντιτάξει την πάλη του με σύνθημα: “Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα πείνας, η ζωή είναι δική μας, θα πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας, να οργανώσουμε την πάλη μας”».

 

ΠΟΤΑΜΙ. «Οι ωραίες εξαγγελίες συνεχίζονται», σχολίασε ειρωνικά το Ποτάμι, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «μειώνουμε τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης (δέκα λεπτά το λίτρο!), αλλά δεν λέμε λέξη για το λαθρεμπόριο που θα πλουτίσει τους πονηρούς του “συστήματος”» και πως «πανηγυρίζουμε για τα ευρήματα της Αμφίπολης λες και η αρχαιολογική σκαπάνη είναι made in sigivernisi (Samaras–Venizelos)». «Ωραίος κόσμος – ωραίοι πολιτικοί – τι κρίμα όμως που η πραγματικότητα δεν θέλει να συμμορφωθεί», κατέληξε το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη.

 

Νίκος Σβέρκος

 

Scroll to top