09/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αλλάζοντας στιλάκι ψάχνουν «Δικαίωση»

Με μικρές αλλά σημαντικές διαφοροποιήσεις στον τρόπο προγραμματισμού, τα στελέχη του Mega σχεδιάζουν τη δική τους επίθεση για τη νέα σεζόν.
      Pin It
Ο Γιάννης Καρατζογιάννης με τη Νίκη Παληκαράκη

Ο Γιάννης Καρατζογιάννης με τη Νίκη Παληκαράκη

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Ξαναγεμίζουν την τηλεοπτική τους φαρέτρα με ελληνικές σειρές μυθοπλασίας, αλλά σχεδιάζουν να «χτυπήσουν» με διαφοροποιημένο προγραμματισμό τη νέα σεζόν τα στελέχη του Mega. Στο στόχαστρό τους, όπως φαίνεται, είναι με μικρές αλλά σημαντικές διαφοροποιήσεις να επιχειρήσουν να αλλάξουν σταδιακά τις τηλεοπτικές συνήθειες των τηλεθεατών.

 

Τα στελέχη του καναλιού της Μεσογείων δεν αλλάζουν μόνο τα ποσοστά κάθε τηλεοπτικού είδους για τη νέα περίοδο, αλλά για παράδειγμα θα προγραμματίζουν ορισμένα σίριαλ να μεταδίδονται δύο φορές την εβδομάδα. Και δεν αναφερόμαστε σε ένα που το έχουν ξαναδοκιμάσει, αλλά σε περισσότερα, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει δεδομένα για αλλαγές στις τηλεοπτικές συνήθειες.

 

Σχεδιάζουν επίσης τη μετάδοση διπλών επεισοδίων η διάρκεια των οποίων θα φτάνει τα 90 λεπτά κάθε φορά. Θα μοιάζουν δηλαδή με τηλεταινίες, ενώ τα επεισόδια ορισμένων εκ των σίριαλ του καναλιού θα έχουν και μια κάποια αυτοτέλεια καθώς ορισμένες από τις ιστορίες θα ολοκληρώνονται.

 

Σε αυτό το στιλάκι θα είναι και η νέα σειρά που ετοιμάζει για το Mega ο Δημήτρης Αρβανίτης με τίτλο «Δικαίωση». Η ιδέα και η σκηνοθεσία ανήκουν στον ίδιο, που θα έχει δίπλα του και τους συνεργάτες του στα «Κλεμμένα όνειρα», Θανάση Ιατρίδη και Γιάννη Σπυρώνη, ενώ το σενάριο υπογράφει ομάδα σεναριογράφων. Πρόκειται για δραματικό σίριαλ, η πρεμιέρα του οποίου σχεδιάζεται για τις αρχές Νοεμβρίου. Θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα και μάλιστα με διπλά επεισόδια διάρκειας περίπου 90 λεπτών σε στιλ τηλεταινίας. Η σειρά γυρίζεται εξ ολοκλήρου σε υψηλή ευκρίνεια (HD) και τα πρώτα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου σε Σύρο και Αθήνα, ενώ τώρα ετοιμάζεται νέο σετ γυρισμάτων τόσο εντός των τειχών όσο και στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων όπου εξελίσσεται βασικό μέρος της ιστορίας.

 

Ο Δημήτρης Αρβανίτης με τους συνεργάτες του στα πρώτα γυρίσματα της σειράς στη Σύρο

Ο Δημήτρης Αρβανίτης με τους συνεργάτες του στα πρώτα γυρίσματα της σειράς στη Σύρο

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Σταύρου, Νίκη Παληκαράκη, Κάτια Νικολαΐδου, Κλέων Γρηγοριάδης, Αννα Μιχαήλου, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Βίκυ Κάβουρα, Δημήτρης Μαύρος, Νίκος Αναβιώτης, Φωτεινή Ντεμίρη κ.ά. Ολα ξεκινούν το 1992 στη Σύρο καθώς το στόρι του σίριαλ εστιάζει στην αντιπαλότητα δύο οικογενειών του κυκλαδίτικου νησιού. Στη μία ο Γ. Καρατζογιάννης (Μενέλαος) είναι γόνος γνωστής οικογένειας καπεταναίων της Σύρου και νυν πολιτικός, παντρεμένος με τη Νίκη Παληκαράκη (Βάλια) και έχουν μια κόρη, τη Μυρτώ, την οποία υποδύεται η Κωνσταντίνα Κλαψινού. Στην άλλη οικογένεια ο Δημήτρης Μαύρος (Λευτέρης) είναι παντρεμένος με την Κάτια Νικολαΐδου (Ερμιόνη) κι έχουν έναν γιο, τον Χρήστο (Δημήτρης Γκουτζαμάνης). Ο Λευτέρης θεωρεί την οικογένεια του Μενέλαου υπεύθυνη για ένα παλιό ναυάγιο στο οποίο πέθαναν δικοί του άνθρωποι. Αντίθετα μάλιστα από τους περισσότερους στο νησί, που θεωρούν τον Μενέλαο μεγάλο ευεργέτη, ο Λευτέρης τον θεωρεί εκμεταλλευτή. Μεταξύ των δύο οικογενειών υπάρχουν και θρησκευτικές διαφορές, καθώς η μία είναι ορθόδοξη και η άλλη καθολική. Τα παιδιά τους πάντως κάνουν παρέα, αλλά όταν ο Μενέλαος δολοφονείται, η γυναίκα του παίρνει την κόρη τους και φεύγουν από τη Σύρο. Τα δύο παιδιά θα ξαναβρεθούν μετά από χρόνια ως φοιτητές στη Νομική ενώ και οι δύο θέλουν να ακολουθήσουν πολιτική πορεία. Ανάμεσά τους υπάρχει ερωτική έλξη, αλλά παραμένουν η οικογενειακή έχθρα όπως και αρκετές διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις…

 

[email protected]

 

Scroll to top