Pin It

Ενα δυνατό πολιτικό μήνυμα υπέρ του δικαιώματος της εργασίας στους μνημονιακούς χρόνους δίνει η απόφαση του Δήμου Κερκυραίων να προχωρήσει στην αποδοχή της προσωρινής παροχής υπηρεσιών 14 Σχολικών Φυλάκων μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κάνει.

 

Με την απόφαση, που υπογράφει ο νέος δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια», ο Δήμος αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες των 14 υπαλλήλων ειδικότητας ΔΕ Εποπτών Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της τακτικής αγωγής τους και την απασχόλησή τους με τους ίδιους ποσοτικούς και ποιοτικούς όρους έως και τις 23 Ιουλίου 2013, οπότε και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

 

Σε αυτή την απόφαση ελήφθη υπόψη η απόφαση του δικαστηρίου στις 26 Αυγούστου, όπου με προσωρινή διαταγή διατάσσεται ο Δήμος Κέρκυρας να αποδέχεται προσωρινά τις προσφερόμενες υπηρεσίες μέχρις εκδόσεως της αποφάσεως για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τον Ιούνιο.

 

Και μπορεί να πρόκειται για προσωρινή απόφαση, δεν παύει όμως να είναι μια καλή είδηση για υπαλλήλους που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται από την επιβολή του Μνημονίου και την ισοπέδωση της εργασιακής τους υπόστασης.

 

Φιλήμων Καραμήτσος

 

Scroll to top