tsiprassamaras

09/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς βλέπει «ανάκαμψη» και ο ΣΥΡΙΖΑ «μαριονέτες»

Σε υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με αφορμή νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού για «ανάκαμψη» της Ελληνικής οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «μαριονέτες που χορεύουν στο ρυθμό των ισχυρών».
      Pin It

Την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός στις χώρες της ευρωζώνης για την τόνωση της ανάπτυξης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του την Τρίτη, με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα είχε μεγάλη υστέρηση ανταγωνιστικότητας και μεγάλο χρέος. «Καταφέραμε να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε με επιτυχία στις αγορές, να σταματήσουμε την άνοδο του χρέους και να μπούμε στην ανάκαμψη. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι στη χώρα μας έχει αρχίσει και μειώνεται και ότι η ανάκαμψη θα φανεί στη χρονιά που περνάμε. Επίσης, βελτιώσαμε τη θέση στην ανταγωνιστικότητα και φιλοδοξούμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Θέλουμε να μπούμε στις πρώτες θέσεις της ανταγωνιστικότητας, διεθνώς. Σε λίγο, θα πιστοποιήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους χωρίς ανάγκη για μνημόνια και νέα δανεικά, ανακουφίζοντας τον ελληνικό λαό από το πρόβλημα της ανεργίας και από την πίεση της φορολόγησης. Όλα αυτά τα πετύχαμε σταδιακά και σταθερά, με σοβαρότητα και με πίστη στη θέση της στην Ευρώπη και τη θέση της στον κόσμο» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Πιστεύω ότι αν μία χώρα επιθυμεί να μείνει ζωντανή σε αυτό το παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον πρέπει να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές. Επίσης, η Ελλάδα υπέφερε κυρίως στο πρώτο πρόγραμμα περισσότερο από όσο έπρεπε. Οι διεθνείς οργανισμοί συμφώνησαν ότι οι πολλαπλασιαστές που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν ακριβείς και αυτό προκάλεσε μεγαλύτερη ύφεση. Η χώρα πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι απίστευτες. Ως πρωθυπουργός πρέπει να κοιτάζω το μέλλον, η ιστορία θα γράψει για το παρελθόν. Η Ελλάδα θα μιμηθεί την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, θα βγει στις αγορές και θα σταθεί στα πόδια της».

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Θα πρόσφερε άφθονο γέλιο, αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας

Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Ο κ. Σαμαράς θα πρόσφερε άφθονο γέλιο με τις δηλώσεις του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Παραμένει, όμως, πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει βιώσει τις πιο δραματικές συνέπειες μιας βάρβαρης και αντικοινωνικής πολιτικής, για την οποία δεν λέει λέξη» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Και προσθέτει: «Δεν σταματά, όμως, να αναμασά με απαράμιλλο κυνισμό δηλώσεις για έξοδο από το μνημόνιο, το οποίο την ίδια στιγμή εφαρμόζει με κάθε κόστος για τον ελληνικό λαό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί στην Ευρώπη τα συμφέροντα των πολιτών της και όχι μαριονέτες που χορεύουν στο ρυθμό των ισχυρών».

 

 

efsyn.gr

Scroll to top