10/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

23-7mikra_agglia«Μικρά Αγγλία» για Οσκαρ

 

Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το φετινό Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ετσι αποφάσισε (και δικαίως) η ειδική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, έκοψε 400.000 εισιτήρια και απέσπασε 6 Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Μέχρι στιγμής 24 χώρες έχουν υποβάλει υποψηφιότητα στην Αμερικανική Ακαδημία για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η διαδικασία ολοκληρώνεται την 1η Οκτωβρίου. Στα τέλη Ιανουαρίου 2015, που θα ανακοινωθεί η τελική πεντάδα, θα ξέρουμε αν η «Μικρά Αγγλία» θα διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο.

 

Μ.Κ.

 

……………………………………..

 23-8Σταρ στα Public

 

Διάσημοι συγγραφείς αναμένονται στα Public και αυτή τη σεζόν. Πρώτη και καλύτερη η Μάργκαρετ Ατγουντ (φωτ.), η Καναδή φεμινίστρια συγγραφέας, έρχεται τέλος του μήνα με το βιβλίο «Το τέλος του κόσμου» (Ψυχογιός) στις αποσκευές της. Θα ακολουθήσουν δύο μπεστ-σελερίστες από τη Σκοτία, που ειδικεύονται στα αστυνομικά. Ο Φίλιπ Κερ (της αντιναζιστικής «Τριλογίας του Βερολίνου») θα παρουσιάσει το πλέον πρόσφατο βιβλίο του «Ανθρωπος χωρίς ανάσα» (Κέδρος) και ο Ιαν Ράνκιν θα συζητήσει με το κοινό για τις νέες περιπέτειες του επιθεωρητή Τζον Ρέμπους («Αγιος ή Αμαρτωλός», Μεταίχμιο).

 

ΠΑ.Σ.

 

 

………………………………………..

23-9Στη Λοζάνη

 

Στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λοζάνη μεταφέρθηκε προσωρινά το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, εν όψει της διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθωνίου (26 Οκτωβρίου). Το ιστορικό κύπελλο, το οποίο το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αγόρασε σε διεθνή δημοπρασία το 2012 έναντι 440.000 ευρώ, θα επιστρέψει ύστερα από ένα εξάμηνο στο Μουσείο της Ακρόπολης και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να το θαυμάζουν χωρίς εισιτήριο. Από το 2016, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το πολύτιμο κειμήλιο πλέον θα εκτίθεται εκεί.

 

ΠΑ.Σ.

 

Scroll to top