Amfipolis+Tomb

10/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ART

National Geographic: Δείγμα πλούτου ο τάφος της Αμφίπολης

«Ο τύμβος είναι καθαρό σημάδι πλούτου. Το μωσαϊκό και οι λεπτομέρειες εντός του τάφου κόστιζαν αρκετά, επομένως δεν θα μπορούσε να τον φτιάξει ο οποιοσδήποτε», σχολιάζουν ειδικοί στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό.
      Pin It

Το «National Geographic» φιλοξενεί απόψεις Αμερικανών ειδικών για την αρχαιολογική ανακάλυψη στον λόφο Καστά και τα μέχρι τώρα ευρήματα.

Ο Έκτορ Ουίλιαμς, αρχαιολόγο στο British Columbia του Βανκούβερ, αναφέρει ότι πρόκειται για έναν τεράστιο τάφο και αυτό από μόνο του δείχνει πως φτιάχτηκε για κάποιον που ήταν πλούσιος και είχε εξουσία.

Από την πλευρά του, ο Φίλιπ Φρίμαν, καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Luther College της Αϊόβα, στέκεται στη σπουδαιότητα των Καρυάτιδων και σημειώνει πως δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο σαν και αυτές. «Δεν θυμάμαι άλλα αγάλματα που να τους μοιάζουν», λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Ίαν Γουόρθιγκτον του Πανεπιστημίου Μισούρι και συγγραφέας δύο βιβλίων για τον Μέγα Αλέξανδρο προσθέτει: «Ο τύμβος είναι καθαρό σημάδι πλούτου. Το μωσαϊκό και οι λεπτομέρειες εντός του τύμβου κόστιζαν αρκετά, επομένως δεν θα μπορούσε να τον φτιάξει ο οποιοσδήποτε».

 

 

efsyn.gr

Scroll to top