10/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η συνύπαρξη πάει και φέτος Κολωνό

Η 8η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό στις 27-28/09 στον λόφο Κολωνού.
      Pin It
Το διήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις αντιφασιστικού σκίτσου και αφίσας, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα

Το διήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις αντιφασιστικού σκίτσου και αφίσας, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα


Του Γιάννη Μπασκάκη

 

Μεγάλη συνάντηση συνύπαρξης, αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της Αντιρατσιστικής Γιορτής του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό, το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου, στον λόφο Κολωνού.

 

Σε μια περιοχή και ένα δημοτικό διαμέρισμα (4ο) όπου η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιδιώκει να αποκτήσει ισχυρά ερείσματα και όπου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές βγήκε πρώτη με 20%. Εκεί μάλιστα βρισκόταν και η «Φάλαγγα», το μαγαζί του Παναγιώταρου, το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, αποτελούσε πυρήνα στρατολόγησης νέων μελών.

 

Παράδοση στην αντίσταση

 

prog«Ο Κολωνός είναι μια υποβαθμισμένη από την πολιτεία, αλλά περήφανη γειτονιά, με πλούσια παράδοση αντίστασης και αλληλεγγύης. Ποτέ δεν ήταν και δεν πρόκειται τώρα να μετατραπεί σε προπύργιο των φασιστών και της ρατσιστικής βίας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.

 

Επισημαίνουν επίσης πως «ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών αποδεικνύουν πως δεν αρκεί η δικαστική αντιμετώπιση για να ηττηθεί ο φασισμός, αλλά απαιτείται πλατιά κοινωνική ενεργοποίηση απομόνωσής του. Πως η αναγωγή του ρατσισμού σε επίσημη πολιτική και αξία με τη βούλα της κυβέρνησης Σαμαρά ενισχύει τους πιο αυθεντικούς πολιτικούς εκφραστές του. Αλλά και πως –στη χώρα του 1.500.000 ανέργων– όσο και να δυναμώνουν οι κραυγές πως “δεν χωράνε οι αλλοδαποί”, αν δεν ανατρέψουμε τη μνημονιακή φτώχεια και ανεργία, σύντομα δεν θα χωράει κανείς μας».

 

Το διήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις αντιφασιστικού σκίτσου και αφίσας, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα, ενώ κατά τη διάρκειά του θα εναλλάσσονται αρμονικά ήχοι, χρώματα, εικόνες και γεύσεις, με τις αγωνίες και τον καθημερινό αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρεπή διαβίωση και ελευθερία.

 

 

 Η «Εφ.Συν.» είναι χορηγός επικοινωνίας στην Αντιρατσιστική Γιορτή.

 

Scroll to top