Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Πρώτα να φύγει η Μέρκελ και τα μνημόνια…». Η Ελλάδα πρέπει ν’ αλλάξει ρότα, να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας, γιατί το καράβι της χώρας μας πάει προς τα βράχια, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε χθες συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Σε ερώτηση αν βλέπει την προοπτική να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος απάντησε:

 

«Το να φύγει η τρόικα είναι αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα. Πρόεδροι βγαίνουν, έρχονται και φεύγουν. Αυτό που απαιτείται αυτήν τη στιγμή είναι η Ελλάδα να αλλάξει ρότα. Το καράβι της πατρίδας μας πάει προς τα βράχια. Η ανεργία, η συνεχής ύφεση, το κλείσιμο και το λουκέτο των επιχειρήσεων, η έλλειψη οράματος και ελπίδας δείχνουν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική της λιτότητας που επιβάλλει η κ. Μέρκελ, την πολιτική της συνεχούς υποχώρησης στην εθνική κυριαρχία της χώρας, την πολιτική της υψηλής φορολόγησης. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να φύγει η τρόικα. Θα κάνουμε την πρόταση που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στο να υπάρχει η επόμενη λύση. Η τρόικα και τα μνημόνια δεν τελειώνουν με ανακοινώσεις. Εάν συνεχιστεί η πολιτική αυτή, μέχρι το 2047 θα υπάρχει επιτήρηση. Θα υπάρχει, δηλαδή, απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Εμείς αυτό θα το σταματήσουμε εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να έρθει πίσω στα χέρια των Ελλήνων και μετά από αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα και να εκλέξουμε Πρόεδρο και να προχωρήσουμε στις υπόλοιπες θεσμικές αλλαγές. Δεν μιλάμε για αναθεώρηση Συντάγματος, μιλάμε για Συνταγματική Βουλή, που μπορεί να πάρει αυτές τις αποφάσεις».

 

Απευθυνόμενος στον «αντάρτη» περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, είπε:

 

«Πέρασαν οι εποχές στις οποίες μπαίνουν ταυτότητες. Ο λαός ψηφίζει με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια τους άξιους. Η νίκη σου και των συνεργατών σου στις πρόσφατες εκλογές ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για το πού θα πρέπει να βαδίσει η πατρίδα από εδώ και πέρα. Η εκλογή Τζιτζικώστα δείχνει ότι οι πολίτες δίνουν τα χρίσματα κι όχι τα κόμματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητη, σε συνεργασία με τεχνοκράτες και την κεντρική εξουσία, αλλά αυτόνομη, για να έχει αποτέλεσμα. Χαίρομαι που από την πρώτη μέρα έχετε όραμα και σχέδιο και δεν είστε από αυτούς που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά».

 

Scroll to top