sxoleio

11/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρώτο κουδούνι» με 12.000 κενές θέσεις

Οι εξαγγελίες Λοβέρδου για τις ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών είναι, μέχρι στιγμής, ευχολόγιο, ενώ οι πρόεδροι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δηλώνουν ότι μόνο με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών θα λυθεί το πρόβλημα. Τρανταχτές οι ελλείψεις σε φιλολόγους, μαθηματικούς και γυμναστές.
      Pin It

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας βρίσκει τις σχολικές μονάδες αποδεκατισμένες από εκπαιδευτικό προσωπικό και τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση τραγικά μειωμένες. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού, έκαναν λόγο για περίπου 12.000 κενά στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ παρουσίασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς για το έτος 2014-2015 υπολογίζονται σε 5.681. «Πρέπει να προσθέσουμε και τις ανάγκες των υποστηρικτικών δομών στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, που φτάνουν τα 2.700 κενά, και άρα συνολικά μιλάμε για περίπου 9.000 κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», μας λέει ο Χαράλαμπος Κόκκινος, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Ενδεικτικά, τα μεγαλύτερα κενά εντοπίζονται στην περιοχή του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής, του Ηρακλείου Κρήτης και της Ηλείας.
Ο κ. Κόκκινος θεωρεί ότι ο μαζικός διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της χώρας, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν μόνο 278 μόνιμοι διορισμοί τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκαν 9.000 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το τοπίο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν διαφέρει, με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ να εκτιμούν ότι με το «καλημέρα σας» θα παρουσιαστούν 3.000 κενά καθηγητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια 33 περιφερειών της χώρας.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ και πίνακες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου

 

efsyn.gr

Scroll to top