Pin It

aΣαν παλιό σινεμά

 

Η Αννα Φόνσου παρουσιάζει σήμερα, στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου, μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε, τα αγαπήσαμε και τα τραγουδήσαμε, όταν τα ακούσαμε στις ταινίες της λαμπρής περιόδου του ελληνικού κινηματογράφου. Ενα ταξίδι που ξεκινά από τα ασπρόμαυρα καρέ των ταινιών της δεκαετίας του 1960 και φτάνει μέχρι και τα αξεπέραστα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως οι Μ. Χατζιδάκις, Μ. Πλέσσας, Σ. Ξαρχάκος κ.ά. που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές μας. Τις χορογραφίες της παράστασης υπογράφει ο Πάνος Μεταξόπουλος. Πρωταγωνιστούν οι Ειρήνη Πεφάνη, Τίνα Αλεξοπούλου, Θάνος Τζανής, 
Γιάννης Παπαχατζής, Μάριος Παπαδόπουλος, Γιώργος Ξενοκώστας,
 Μιχάλης Καζάνας, Νάνσυ Αγγελάκη,
 Τάσος Νικολής και τετραμελής ομάδα χορευτών. Ωρα έναρξης: 20.30. Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Προπώληση / φοιτητές / άνεργοι: 3 ευρώ. Υπαίθριος Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου, Λεωφόρος Κηφισίας 219, Μαρούσι.

 

……………………………………………

6Ο δίσκος της Γαλάνη εμπνέει

 

Δυο καλλιτέχνες εμπνέονται από το νέο άλμπουμ της Δήμητρας Γαλάνη και του Παρασκευά Καρασούλου «Αλλιώς». Η Λίλα Σωτηρίου και ο Ανδρέας Γεωργιάδης δημιούργησαν 17 εικαστικά έργα από κοινού και τα παρουσιάζουν στην αίθουσα τέχνης «Ε.Γ.Ι.Ν.Α.Α.Ι.Γ.Ι.Ν.Α». Φωτογραφία και ζωγραφική συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο από τους δύο καλλιτέχνες και δημιουργούν μια γοητευτική συνομιλία με τη μουσική και τον λόγο του «Αλλιώς». Τα έργα διηγούνται «αλλιώς» ιστορίες από τα βαθιά, συντάσσοντας ποιητικές ατμόσφαιρες, συμβολισμούς μεταφορών και πολλαπλές αναγνώσεις των ιστοριών των τραγουδιών. Διάρκεια έκθεσης μέχρι 17 Σεπτεμβρίου. Αιακού 23, Αίγινα, τηλ.: 22970-23967.

 

Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.30-13.30, 19.00-21.30.

 

……………………………………………

7Με τζαζ διάθεση

 

Ο Αδάμ Τσαρούχης που ανασταίνει την τζαζ διάθεση της πόλης επιστρέφει σήμερα το βράδυ για ένα και μοναδικό live στον ατμοσφαιρικό κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12), στις 21.00. Παρέα με τρεις εξαίρετους μουσικούς, τον Κώστα Αναδιώτη στο πιάνο, τον Αδάμ Δόγκα στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο και τον Δημήτρη Χριστοδουλάκη στα τύμπανα, τραγουδά σε τζαζ και σουίνγκ διάθεση διασκευασμένα ελληνικά και ξένα κομμάτια. Από Jamie Cullum, Michael Buble, Frank Sinatra, Melody Gardot, έως τη διασκευή «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» από το cd «Retropolis II» αλλά και το «Με τον Καιρό», το μοναδικό κομμάτι σε κυκλοφορία από τον αναμενόμενο πρώτο προσωπικό του δίσκο. Τηλ.: 210-3610067.

 

……………………………………………

4Πασχαλίδης – Θηβαίος σε συναυλία αλληλεγγύης

 

Η χημεία που διαθέτουν επί σκηνής είναι μοναδική. Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος, δύο από τους πιο ευαίσθητους και ανήσυχους τραγουδοποιούς της γενιάς τους, με τη δική τους πορεία και αναφορές, φτιάχνουν ένα εκρηκτικό δίδυμο απόλυτα δεμένο. Απόψε, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Βεάκειο (21.30) για τους σκοπούς της ΑΚΤ-ΕΙΝ. Οι επιλογές τους στο πρόγραμμα που παρουσιάζουν προέρχονται από την εικοσάχρονη πορεία τους αλλά και το σύγχρονο τραγούδι με επιλεγμένες στιγμές άλλων δημιουργών. Μαζί τους οι Μιρέλα Πάχου (ακορντεόν, πιάνο, τραγούδι), Μάξιμος Δράκος (πιάνο – πλήκτρα), Δημήτρης Σινογιάννης (ηλ. κιθάρα), Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο) και Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα). Η ΑΚΤ-ΕΙΝ είναι μια κοινωνική-συνεταιριστική επιχείρηση με σκοπό την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή και την απασχόληση ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και την κοινωνική επανένταξη ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site: www.akt-ein.gr. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο.

 

……………………………………………

5 Ντάριο Φο για δεύτερη χρονιά

 

Το «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 211-0120936) συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την εξαιρετικά επιτυχημένη κωμωδία των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, «Το ελεύθερο ζευγάρι». Ενα σκηνοθετικά ανατρεπτικό ανέβασμα από τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο, με πολλές καινοτομίες, συμμετοχή θεατών και μουσικές παρεμβάσεις. Ενα ιδιαίτερα πετυχημένο ερμηνευτικό δίδυμο στους δύο ρόλους (Χριστίνα Βογιατζή, Γιώργης Κοντοπόδης), που χάρισε άφθονο γέλιο την προηγούμενη χρονιά! Εκείνη, εκείνος, ο γάμος τους, οι απιστίες του, ο εραστής της, οι συνεχείς απόπειρες αυτοκτονίας, η αγάπη τους… και μια εξομολόγηση στους θεατές που θα μοιραστούν αμφίδρομα τα συζυγικά τους προβλήματα. Μια θεότρελη κωμωδία με πολύ γέλιο, απρόοπτη εξέλιξη, αλλά και συγκινήσεις της καθημερινής ζωής. Εως τις 29/10, Τετάρτη-Παρασκευή 21.45, Σάββ.-Κυρ. 19.15 (τιμές: 10 και 7 ευρώ).

 

……………………………………………

3Ποίηση και μουσική στην Κλαυθμώνος

 

Θεσμός πλέον η εκδήλωση «Είμαστε εδώ, με ποιήματα και μουσική – 2014». Για τρίτη χρονιά, η ιστορική πλατεία Κλαυθμώνος φιλοξενεί ποιητές, τραγουδιστές και μουσικούς, σήμερα στις 19.30. Το μουσικό μέρος της βραδιάς θα αποτελεί αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι.

 

Η εκδήλωση, που υλοποιείται με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε από μια ιδέα του ποιητή Γιώργου Δουατζή και του Κώστα Κρεμμύδα ποιητή, εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού «Μανδραγόρας». Το μουσικό μέρος οργανώνει και συντονίζει ο Αγγελος Σφακιανάκης. Την εκδήλωση παρουσιάζει η Μαρίνα Λαχανά. Η προσφορά όλων των συντελεστών είναι εθελοντική.

 

Σε μια γκρίζα εποχή γεμάτη ανασφάλεια, ανησυχία και στερήσεις, οι ποιητές και οι καλλιτέχνες δηλώνουν παρόντες. Με την εκδήλωση αυτή θυμίζουν ότι υπάρχουν, δρουν, παράγουν, βρίσκονται μέσα στην κοινωνία, δίπλα και μαζί με τους δοκιμαζόμενους πολίτες. Θα διαβάσουν οι: Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Νάνος Βαλαωρίτης, Αγαθή Δημητρούκα, Γιώργος Δουατζής, Βασίλης Ζηλάκος, Κατερίνα Ζησάκη, Κώστας Καναβούρης, Κώστας Κρεμμύδας, Βασίλης Λαδάς, Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου, Διονύσης Μαρίνος, Θανάσης Νιάρχος, Λευτέρης Ξανθόπουλος, Γιάννης Παππάς, Τίτος Πατρίκιος, Μανώλης Πολέντας, Γιάννης Σμυρλής, Λάμπρος Σπυριούνης, Γιώργος Χ. Στεργιόπουλος, Αθηνά Τιτάκη κ.ά. Θα τραγουδήσουν: Σαβίνα Γιαννάτου, Σόνια Θεοδωρίδου, Ανδρέας Καρακότας, Ηλίας Λιούγκος, Σπυριδούλα Μπάκα, Νάνα Μπινοπούλου, Αννα Μπουρμά, Δημήτρης Ψαριανός.

 

……………………………………………

2 Εργαστήρι για παιδιά

 

Το «Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου» είναι ανοιχτό σε όλα τα παιδιά με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα πιστεύω τους. Για τη χρονιά 2014-2015 το εργαστήρι ανοίγει ξανά τις πόρτες του με σπουδαίους συνεργάτες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και εμπλουτισμένο πρόγραμμα, προσεγγίζοντας νέες ενότητες της καλλιτεχνικής και θεατρικής αγωγής. Στο επιτελείο των καθηγητών συμμετέχουν οι: Ξένια Καλογεροπούλου, Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου, Θώμας Μοσχόπουλος, Chris Cooper, Μάρθα Κλουκίνα, Σοφία Πάσχου, Δάφνη Δαυίδ, Αφροδίτη Σορώτου, Φλώρα Σπύρου, ενώ λειτουργούν προγράμματα για βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους, μεγάλους, δίμηνα για παιδιά και ενήλικες καθώς και εκπαιδευτικού θεάτρου. Αναλυτικές πληροφορίες: Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3249.829 – http://portaergastiri.blogspot.gr/

 

Scroll to top