11/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το «σόι» του ALPHA

Αλλη μια ελληνική κωμωδία ετοιμάζουν τα στελέχη του καναλιού της Κάντζας για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
      Pin It

38-1Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Τη σεζόν που πέρασε τα στελέχη του ALPHA δοκίμασαν και ελληνική μυθοπλασία στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού. Με το επιτυχημένο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» είδαν πολύ καλά αποτελέσματα, γι’ αυτό και αποφάσισαν να συνεχίσουν και με νέες σειρές την καινούργια τηλεοπτική σεζόν.

 

Ετσι, με την έναρξη της νέας περιόδου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ακόμα ένα σίριαλ με τίτλο «Το σόι σου». Πρόκειται για εβδομαδιαία οικογενειακή κωμωδία, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Νίκος Ζαπατίνας. Το σενάριο συνυπογράφουν ο Αποστόλης Τσαούσογλου και ο Νίκος Μήτσας, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βάσω Λασκαράκη, Μελέτης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σοφία Πανάγου, Σόλων Τσούνης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Ευθύμης Ζησάκης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα.

 

Σύμφωνα με τα στελέχη του ALPHA, «Το σόι σου» μιλάει… τη γλώσσα μας. Τη γλώσσα της «αγίας» ελληνικής οικογένειας που, παρά τις κοινωνικές αλλαγές, θριαμβεύει πάντα, εμπνέοντας στα μέλη της αισθήματα τρυφερότητας, υποταγής, οργής και περηφάνιας…

 

Στην ιστορία ο Σάββας Τριανταφύλλου (Μελέτης Ηλίας), τραπεζικός υπάλληλος, και η Λυδία Χαμπέα (Βάσω Λασκαράκη), δημοτική υπάλληλος, παντρεύτηκαν από έρωτα πριν από περίπου δέκα χρόνια, απέκτησαν δύο κόρες, πέντε και οκτώ χρονών αντίστοιχα, και ένα πλήρες σετ συγγενών έκαστος για να τους ταλαιπωρούν και να τους υπενθυμίζουν ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι δωρεάν. Κάθε Κυριακή το ζεύγος συντρώγει με μία από τις δύο οικογένειες – εξαιρούνται οι μεγάλες γιορτές και οι επέτειοι οπότε τα δύο σόγια μαζεύονται γύρω από το ίδιο τραπέζι κι αρχίζουν τα… γλέντια.

 

Το σόι του Σάββα αποτελείται από: τον μπαμπά Μενέλαο (Παύλος Ορκόπουλος), ονομαστό νευρολόγο της Αθήνας με μετοχές σε γνωστό ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανθρωπος πράος, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, αποφεύγει τις συγκρούσεις και αφήνει στη γυναίκα του το κουμάντο της κοινής ζωής τους. Η γυναίκα του πάλι, Αλεξάνδρα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), εικαστική καλλιτέχνις στο επάγγελμα, συμπεριφέρεται σαν… ονειροπαρμένη. Εκτός του Σάββα, ο Μενέλαος και η Αλεξάνδρα έχουν δύο ακόμα γιους: τον Κωνσταντίνο, φαρμακοποιό, παντρεμένο με ένα παιδί, διαζευγμένο και ξαναπαντρεμένο με την Αντωνία, και τον Αρη, φοιτητή της ιατρικής, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και σουξέ στις γυναίκες.

 

Στο σόι της Λυδίας έχουμε τον πατέρα της Βαγγέλη (Γιώργος Γιαννόπουλος), κρεοπώλη, αυτοδημιούργητο, επιτυχημένο, άνθρωπο της πιάτσας. Στο πλευρό του βρίσκεται η Χαρούλα (Ρένια Λουιζίδου), νοικοκυρά, καπάτσα και φιλάρεσκη, που τον κατευθύνει χωρίς αυτός να παίρνει χαμπάρι. Το ζεύγος, εκτός της Λυδίας, έχει τέσσερα ακόμα παιδιά: την Ολγα, άνεργη φιλόλογο με πνευματικές αναζητήσεις, παντρεμένη με τον Μιχάλη, ψυκτικό, λαμόγιο και παράπονο μεγάλο του πεθερού του – η Ολγα έχει μια δίδυμη αδερφή η οποία ζει στο εξωτερικό και δεν θα μας απασχολήσει για την ώρα. Τον Διονύση, που είναι άφραγκος, μουσικός παραγωγός, χύμα και μαμόθρεφτος, τα τελευταία χρόνια έχει δεσμό με την Αλίνα, η οποία ασχολείται με μαθήματα γιόγκα. Και την Μπέλα, που δουλεύει -όποτε το θυμηθεί και θέλει- στο ταμείο του οικογενειακού κρεοπωλείου. Η μεγάλη γκρίνια της είναι τα ανύπαρκτα ερωτικά της…

 

[email protected]

 

Scroll to top