11/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με Σταϊκούρα το πρώτο ραντεβού του Μώραλη

Θέμα συζήτησης τα οικονομικά, το μεγάλο «αγκάθι» του Δήμου Πειραιά. Ορίστηκαν και οι νέοι αντιδήμαρχοι.
      Pin It

Από τα δύσκολα ξεκίνησε τις επίσημες επαφές του ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, καθώς χθες, πραγματοποιώντας το πρώτο του ραντεβού μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Οικονομικών και, σύμφωνα με ολιγόλογη ανακοίνωση του δήμου, «κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ιδιαίτερα επιβαρημένη οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά».

 

Πάντως είναι γνωστό -και μάλιστα στην τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε αναφερθεί σ’ αυτό το θέμα- ότι τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση, καθώς το χρέος του ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ, ενώ η κρατική επιχορήγηση (ΚΑΠ) έχει μειωθεί κατά 60% και δεν επαρκεί ούτε για τις ανάγκες της μισθοδοσίας.

 

Τότε μάλιστα ο Β. Μιχαλολιάκος είχε επισημάνει ότι ο Δήμος Πειραιά είχε χρεοκοπήσει όταν η υπόλοιπη Ελλάδα ευημερούσε με δανεικά και είχε υπενθυμίσει ότι επί των ημερών του το χρέος μειώθηκε χάρη στη σωστή του διαχείριση.

 

Στο μεταξύ χθες ορίστηκαν με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη ως αντιδήμαρχοι με θητεία από 10/9/2014 έως 4/3/2017 οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αθηνά Γλύκα–Χαρβαλάκου, αντιδήμαρχος Οικονομικών, χωρίς αντιμισθία, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Ιωάννης Μελάς, αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου με αρμοδιότητες της Δ/νσης Προσόδων και Εμπορίου, καθώς επίσης και τις αρμοδιότητες της ελεγχόμενης στάθμευσης και του ελέγχου υπαίθριου εμπορίου και λαϊκών αγορών. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με αρμοδιότητες της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και της Δ/νσης Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

Scroll to top