Pin It

ΣΕΦΘεματικά πάρκα, πράσινο, κινηματογράφους, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και δόμηση που θα φτάνει τα 25.000 τετραγωνικά προβλέπονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την έκταση των 220 στρεμμάτων δίπλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), που φτάνει ώς την ακτή Δηλαβέρη. Η προκήρυξη του διαγωνισμού, που αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο, αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Ταμείου.

 

Το παραλιακό ακίνητο, το οποίο περιλαμβάνει και τη μαρίνα που έχει ανατεθεί σε ιδιώτες με μακροχρόνια μίσθωση, ανήκε στο Δημόσιο και μεταβιβάστηκε το 2013 στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς να γίνει γνωστή η μεταβίβαση. Η παραχώρηση θα αφορά περίοδο 50 χρόνων και δεν θα περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ, τον διάδρομο του τραμ και το τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος που διασχίζει τη βόρεια πλευρά του ακινήτου.

 

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε επίσης να προχωρήσει ο διαγωνισμός για δύο τμήματα της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο ξεχωριστά κομμάτια, την παραλιακή έκταση των 360 στρεμμάτων όπου προβλέπεται η κατασκευή τουριστικού χωριού και άλλη μία 30 στρεμμάτων όπου μπορούν να αναπτυχθούν εμπορικές χρήσεις. Ο διαγωνισμός δεν αφορά τις εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χερσονήσου και το ΕΛΚΕΘΕ.

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top