vouli-fakelos

11/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσυρση διάταξης από το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων

Η διάταξη για την απαγόρευση παρουσίασης στα ΜΜΕ, κατά την προεκλογική περίοδο, καταγγελιών για υποψήφιους που δεν αφορούν στην προεκλογική δράση τους αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων.
      Pin It

Σε απόσυρση της διάταξης (παρ. 2 του άρθρου 18) με την οποία απαγορευόταν κατά την προεκλογική περίοδο η παρουσίαση στα ΜΜΕ καταγγελιών που δεν αφορούν στην προεκλογική δράση των υποψηφίων των κομμάτων, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατόπιν εισήγησης του εισηγητή της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου.

Η ρύθμιση η οποία αποσύρθηκε έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη και των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, προανήγγειλε τη βελτίωση της ρύθμισης για την ονομαστικοποίηση των κουπονιών για μικρά ποσά που διατίθενται από τα κόμματα -κάνοντας δεκτή πρόταση των εισηγητών των κομμάτων- χαρακτηρίζοντας κι ο ίδιος «πολιτική ανοησία» το να δίνει ένας πολίτης ένα ευρώ και να του ζητείται ταυτότητα.

H επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή συνεχίζεται με τη δεύτερη ανάγνωση την άλλη Πέμπτη.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top