TUNISIE2

11/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Υπαίθριο μουσείο το Εριάντ της Τυνησίας

Περίπου 100 γνωστοί καλλιτέχνες του δρόμου, από διάφορες χώρες, κλήθηκαν να δημιουργήσουν σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια και πραγματικά μετέτρεψαν ολόκληρο το χωριό σε μια ζωγραφιά.
      Pin It

Στο νησί Τζέρμπα -από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Τυνησία-  βρίσκεται το γραφικό χωριό Εριάντ, ένα από τα αρχαιότερα στη χώρα. Στο Εριάντ ζουν αιώνες τώρα μαζί Εβραίοι και Μουσουλμάνοι κι εκεί όπου βρίσκεται η παλαιότερη και πιο γνωστή συναγωγή στον κόσμο, ηλικίας άνω των 2.000 ετών.

 

TUNISIE

 

 

Το Εριάντ  έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε «ανοικτό μουσείο», πρωτοβουλία των τοπικών αρχών και του Γάλλου καλλιτέχνη, τυνησιακής καταγωγής Mehdi Ben Cheikh. Περίπου 100 γνωστοί καλλιτέχνες του δρόμου, από διάφορες χώρες, κλήθηκαν να δημιουργήσουν σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια, όπως σχολεία, νεκροταφεία, μια εγκαταλελειμμένη φυλακή δημοτικά κτίρια, έργα που θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και  η ελπίδα είναι ότι θα παραμείνουν.

 

TUNISIE3

 

 

Είναι πάνω από 100 έργα, συνυφασμένα στον καμβά του χωριού, από καλλιγραφίες του Γάλλου  El Seed, τις ιδιότροπες φιγούρες του Βρετανού Phlegm, τα σχέδια του Alexis Diaz από του Πουέρτο Ρίκο, τις φράσεις του Περουβιανού Elliott Tupac, μέχρις τις καλλιγραφίες  και τις αραβικές φιγούρες  των Maz, Az και DeyaaOne από τη Σαουδική Αραβία και τα έργα του Claudio Ethos από την Βραζιλία.

 

TUNISIE7

 

 

 

Women walk next to a mural by Portuguese artist Mario Belem in the village of Erriadh on Djerba

 

 

TUNISIE11

 

 

 

TUNISIE5

 

 

 

TYNISIE1

 

 

 

TUNISIE9

 

 

 

TUNISIE6

 

 

 

TUNISIE4

 

Scroll to top