cosco

11/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

«Ανοιχτός» στην Ε.Ε. ο «Φιλικός Διακανονισμός»

Δεν έχει τεθεί στο αρχείο η έρευνα που διεξάγει η Κομισιόν για τον Διακανονισμό Cosco-ΟΛΠ, υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ .
      Pin It

Η έρευνα που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει τεθεί στο αρχείο. Αυτό ξεκαθαρίζουν με ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ με αφορμή όπως τονίζουν ότι τις τελευταίες μέρες διοχετεύονται διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία επιχειρούν να εμφανίσουν ότι το θέμα του «Φιλικού Διακανονισμού» ΟΛΠ-Cosco και της καταγγελίας που έχει γίνει στα Ευρωπαϊκά Όργανα από πλευράς ΟΜ. Υ. Λ. Ε και Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ ότι έχει τεθεί στο αρχείο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας οι συνδικαλιστές έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή του προϊστάμενου της διοικητικής μονάδας της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Alain Alexis που έστειλε στους εκπροσώπους των εργαζομένων και απο την οποία προκύπτει οτι η Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG COMP) έλαβε τα συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία εστάλησαν στις 23 Ιουλίου 2014 και τους ενημερώνει ότι αυτά έχουν προστεθεί στα αρχικά στοιχεία που είχαν αποσταλεί στις 14 Φεβρουαρίου 2014. Στην επιστολή δεν γίνεται καμία αναφορά περί «αρχείου».

Επίσης, όπως κάνουν γνωστό οι εργαζόμενοι έχει ήδη αποσταλεί στην DG COMP η απόφαση του Ζ'  Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου θεωρεί μη σύννομο το περιεχόμενο του «Φιλικού Διακανονισμού». Να υπενθυμίσουμε ότι κατά της απόφασης έχει ασκηθεί αναίρεση από την ΣΕΠ ΑΕ (Cosco) και αναμένεται η νέα απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

efsyn.gr

Scroll to top