festivalaki

12/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Το καθιερωμένο πλέον κρητικό φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού «Φεστιβαλάκι» στην «Τεχνόπολις», πάρτι για τα 30 χρόνια του βιβλιοπωλείου «Ιανός και έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο, με θέμα «Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα», ανάμεσα στις πολιτιστικές προτάσεις που ξεχωρίζουν.
      Pin It

Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ

 

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και σε άλλους δήμους της Αττικής, προσκαλώντας το κοινό να συμμετέχει σε δωρεάν, ανοιχτές εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος.

 

Επόμενοι σταθμοί του προγράμματος είναι οι Δήμοι Μεγαρέων, Αλίμου, Σπάτων–Αρτέμιδος και Αμαρουσίου, όπου το διάστημα μεταξύ 13 και 21 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους, μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ, να έρθουν σε επαφή με το έργο αυτό, που φιλοδοξεί να προσφέρει ανοιχτή πρόσβαση στην παιδεία και τις τέχνες καθώς και ένα ζωτικό χώρο αστικού πρασίνου. Περισσότερες πληροφορίες: www.snfcc.org

 

 

…………………………………………

30 χρόνια «Ιανός»

 

Με ένα μεγάλο, ανοιχτό πάρτι ο «Ιανός» γιορτάζει τα 30 χρόνια του, το Σάββατο (20.00) στην Αποθήκη Γ' ΟΛΘ, στη Θεσσαλονίκη. Η γιορτή θα έχει πολλή και καλή μουσική από τους γνωστούς djs Ελενα Αγγελίδου, Κωστή Ζαφειράκη και Στέφανο Τσιτσόπουλο, πολύ χορό και ποτό. Είσοδος ελεύθερη.

 

Το πρώτο βιβλιοπωλείο του Ιανού άνοιξε το 1984 στην Αριστοτέλους 7 και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη. Εκτοτε έγιναν άλλα εννέα καταστήματα και το ηλεκτρονικό ianos.gr

 

 

…………………………………………

getFile (5)Μοναδικά νυφικά δύο αιώνων

 

Στο Ναύπλιο, στην αίθουσα τέχνης «Fougaro the gallery», παρουσιάζεται μέχρι τις 9 Νοεμβρίου η έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα». Με επίκεντρο τον γάμο, τη σημαντική αυτή στιγμή στη ζωή της γυναίκας, η έκθεση παρουσιάζει νυφικά ενδύματα από τα μέσα του 19ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα και αναδεικνύει την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν. Από τα κομψά και περίτεχνα νυφικά του 19ου αιώνα έως τις πρωτοποριακές δημιουργίες των σύγχρονων σχεδιαστών και τις εκκεντρικές εμφανίσεις του 21ου αιώνα, το νυφικό ένδυμα συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αντλώντας συχνά έμπνευση από σχήματα του παρελθόντος ή προαναγγέλλοντας τη μόδα τού αύριο.

 

Η έκθεση, που σκοπό έχει να τιμήσει τους δωρητές του Ιδρύματος -αφού όλα τα νυφικά προέρχονται από δωρεές-, εντάσσεται στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη πριν από λίγο καιρό και κατά τη διάρκεια της έκθεσης δωρήθηκαν στο ΠΛΙ άλλα 35 νυφικά, που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1898 έως το 1997. Αυτά παρουσιάζονται τώρα στο Fougaro. Η έκθεση πλαισιώνεται με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από τα Εργαστήρια του Φουγάρου και ξεναγήσεις για σχολεία και επισκέπτες.

 

 

……………………………………………

getFile (4) Η χαρά της μουσικής

 

Με ένα και μόνο σύνθημα «Βάλτε τη χαρά στη ζωή σας», κοινώς αγγλιστί «Don’t worry, be happy», προσκαλεί το Happy Festival αυτό το Σάββατο στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι (Πειραιώς 100). Μια μεγάλη, φωτεινή και πολύχρωμη γιορτή με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής μουσικής σκηνής, χάπενινγκ, εργαστήρια. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Club De Belugas feat. Brenda Boykin, Metastaz, Σπύρος Γραμμένος, Gadjo Dilo,

 

Penny & the Swingin' Cats, Pedro Santana & TumbaoTeam, Ποδηλάτιν. Ωρα έναρξης: 17.30. Ειδική κατηγορία: άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές 13 ευρώ – μόνο για την προπώληση. Ταμείο: 20 ευρώ. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών με συνοδεία ενηλίκου έχουν δωρεάν πρόσβαση.

 

 

…………………………………………

getFile (6)Ολη η Κρήτη σε ένα «Φεστιβαλάκι»

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το καθιερωμένο πλέον κρητικό φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού «Φεστιβαλάκι» δίνει ραντεβού σήμερα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Το ταξίδι στην αυθεντική Κρήτη περνάει μέσα από συναυλίες, μουσικοχορευτικά δρώμενα, εκθέσεις εικαστικών, προβολές ταινιών, επιδείξεις, διαλέξεις, εργαστήρια, γαστρονομία και ειδικά αφιερώματα σε μεγάλες μορφές του κρητικού πολιτισμού. Φέτος το «Φεστιβαλάκι» φιλοξενεί τον Βασίλη Σταυρακάκη, τον Αντώνη Μαρτσάκη, τον Γιώργο Μανωλάκη, τους Γιάλα, τον Αριστείδη Χαιρέτη και πολλούς άλλους, συνολικά 150 καλλιτέχνες. Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00.

 

Scroll to top