Pin It

Τη δίωξη του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, και του επίσης ένοικου των φυλακών Κορυδαλλού Ηλία Κασιδιάρη, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, ζητά σε μήνυσή του ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος, Ηλίας Σταύρου.

 

Με τη μήνυση που κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής στρέφεται και κατά των διαχειριστών της σελίδας του επίσημου διαδικτυακού ιστότοπου της Χρυσής Αυγής για τις αναρτήσεις που έγιναν εναντίον του, όπου τον χαρακτήριζαν «ψυχανώμαλο» και «ψυχικά άρρωστο».

 

Οι αναρτήσεις στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής έγιναν αμέσως μετά τη σημαντική μαρτυρία του στις δικαστικές Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς ο μηνυτής ανήκε στον στενό πυρήνα της Οργάνωσης και γνώριζε στοιχεία για τη δράση της.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ηλίας Σταύρου υποστήριξε ότι η κατάθεσή του αποκαλύπτει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. «Είναι εντελώς ανίκανοι να αποδομήσουν όσα έχω καταγγείλει», είπε και συνέχισε: «Επιμένω στις καταγγελίες μου και ευθυγραμμίζομαι με τα πορίσματα της δικαιοσύνης. Δεχόμουν απειλές, μέχρι την κατάθεσή μου, κυρίως έμμεσες. Οχι τώρα πια. Εγώ όμως δεν βιντεοσκοπούσα, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν, χρησιμοποιώντας μαφιόζικες μεθόδους. Η Χρυσή Αυγή είναι συστημικό κόμμα. Πήγαιναν στα εστιατόρια και ξόδευαν εκατοντάδες ευρώ…». Οσο για τον λόγο που τον ώθησε να προχωρήσει στις αποκαλύψεις, ο μηνυτής υποστήριξε ότι ήταν ο θάνατος της μητέρας του. «Η μητέρα μου έπαθε δυο εγκεφαλικά γιατί με έβλεπε κλεισμένο στον εαυτό μου, να μην τολμάω να βγαίνω από το σπίτι εξαιτίας μιας συμμορίας δολοφόνων που καμώνεται το πολιτικό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top