12/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο

Να φύγει η κυβέρνηση ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έθεσε «κόκκινες γραμμές» για πιθανή κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
      Pin It

kammenos - eurokinissiΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Η πολυκατοικία γέμισε νεοναζιστές και αρουραίους…». Σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία που «έχει μετατραπεί σε Πολιτική Ανοιξη», εξαπέλυσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνος Καμμένος, χωρίς να κρύψει διόλου τις προθέσεις του: «Αν υπάρχουν βουλευτές της συγκυβέρνησης που έχουν αντιληφθεί τι έχουν ψηφίσει κι έχουν αποφασίσει να ρίξουν την κυβέρνηση, να τη ρίξουν απόψε το βράδυ», τόνισε.

 

«Ο κ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να φύγει γρήγορα. Δεν θα υπάρχει ασυλία για κανέναν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. θελήσει μελλοντικά να καλύψει τον Γιώργο Παπανδρέου δεν θα μας βρει συμμέτοχους», είπε και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

 

«Τεχνητή αναπνοή στην κυβέρνηση δεν θα δώσουμε».

 

Καταιγιστικός και χειμαρρώδης ο Πάνος Καμμένος, δεν άφησε απ’ έξω τον αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον για επιπολαιότητα και βιαστικές επιλογές.

 

Εντύπωση προκάλεσαν οι εμπρηστικές αναφορές του στην κεντροδεξιά πολυκατοικία:

 

- Η πολυκατοικία έχει καταληφθεί από αρουραίους.

 

- Εχουν μπει οι μισοί νεοναζιστές και σήμερα είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ.

 

- Υβριστές των αρχηγών της Ν.Δ. έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

- Η Ν.Δ. είναι μια Πολιτική Ανοιξη με προσωπικό ΛΑΟΣ.

 

- Ο Σαμαράς έχει κατεβάσει ακόμη και την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την ιστοσελίδα.

 

- Εμείς δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν Πλεύρη και Καρατζαφέρη.

 

Ηταν μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποίησε.

 

Δεν απαρνήθηκε ωστόσο τη συντηρητική του προέλευση, υποστηρίζοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής «είναι ένα κεφάλαιο που προσπαθεί να κάψει με την Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς, για να μείνει στην κυβέρνηση, και ευτυχώς δεν το δέχεται ο κ. Καραμανλής».

 

«Κοινωνικά άδικα μέτρα»

 

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση πειθήνια στις διαταγές της τρόικας, σημειώνοντας ότι «επιβάλλουν συνεχώς αναποτελεσματικά, λανθασμένα και κοινωνικά άδικα μέτρα, που όχι μόνο δεν έβγαλαν τη χώρα από την κρίση, αλλά εξάντλησαν τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, οδήγησαν μεγάλο τμήμα του λαού μας στην οικονομική εξαθλίωση και στην ανεργία περίπου 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας».

 

Ζήτησε επίσης άμεση κατάργησή του ΕΝΦΙΑ υποσχόμενος πως την επόμενη εβδομάδα θα στείλει σε όλους τους βουλευτές τις προτάσεις των ΑΝ.ΕΛΛ. για ΕΝΦΙΑ και «κόκκινα» δάνεια, ενώ δήλωσε πως θα επιδιώξει συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς του δημοκρατικού τόξου για μια κοινή στάση στο πρόβλημα.

 

Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν είναι πατερίτσα κανενός» και η όποια συνεργασία τους θα γίνει με βάση τις αρχές που έχουν ανακοινώσει. Οι κόκκινες γραμμές σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία, όπως τις περιέγραψε, είναι:

 

 Ονομασία Σκοπίων (όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία).

 

 Κυπριακό (όχι σε νέο σχέδιο Ανάν).

 

 Δράση τουρκικού προξενείου στη Θράκη (όχι σε αναγνώριση εθνικής μειονότητας στη Θράκη).

 

 Σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας (όχι στον χωρισμό).

 

 Καύση νεκρών (άρνηση).

 

 Σύμφωνο συμβίωσης (άρνηση).

 

 Βίαιη μείωση της φορολογίας (να γίνει άμεσα).

 

Από κει και πέρα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. προειδοποίησε ότι δάνεια, καταθέσεις και περιουσίες εκχωρούνται στις ξένες τράπεζες. Εθεσε μάλιστα δύο ορόσημα: την 1η Νοεμβρίου, όταν όπως είπε καταργείται το βέτο στην Ε.Ε., που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στα εθνικά θέματα της χώρας μας, και την έναρξη του 2015, όταν ουσιαστικά καταργείται η Τράπεζα της Ελλάδος. «Αλήθεια, τι γίνεται με τους 111 τόνους χρυσού από τα αποθεματικά της, που είναι αποθεματικά της χώρας;» αναρωτήθηκε με νόημα…

 

Scroll to top